29 / 03 / 2024

Konya Ereğli toptancı hali taşınacak mı?

Konya Ereğli toptancı hali taşınacak mı?

Özkan Özgüven, şehir içinde kalan ve kent trafiğinde önemli aksamalara sebebiyet veren Toptancı Hali ’ni taşımak ve yeni hal modelini belirlemek amacıyla hal esnafıyla bir toplantı düzenlendi.



Yeni yapılacak hal yerinin seçimi ve kriterleri, hal işletim modeli tasarımı konuları hal esnafıyla yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Hal esnafının fikirleri ve beklentilerini dinleyen Başkan Özgüven yeni hal projesini en kısa sürede hayata geçireceklerini söyledi.

Mevcut halin Ereğli ’ye yakışmadığını ve şehir merkezinde sıkışıp kalması nedeniyle trafik gibi konular başta olmak üzere çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını kaydeden Başkan Özgüven, “Belediyemiz teknik personeli bölgemizdeki il ve ilçelerdeki hal modellerini yerinde inceleyip, bir rapor hazırlamış ve proje aşamasına getirmişlerdir. Söz konusu hal yerlerini inceleyen personelimiz daha kapsamlı ve konforlu bir proje üzerine yoğunlaşarak Ereğli ’ye yakışan modern bir projenin hazırlıklarını yapmışlardır. Burada en önemli konu yer seçimidir. Bu konuda arkadaşlarımızın görüş ve önerilerini dikkate alarak 2 farklı arsa üzerine yoğunlaştık. Bunları sizlerle değerlendireceğiz ve yol haritamızı belirleyeceğiz. Birisi  Adana  Konya Karayolu üzerindeki, diğeri de 500 Evler Mahallesindeki bu arsalardan uygun olanını belirleyeceğiz. Burada önümüze çıkan bir başka hususta şehir merkezine olan uzaklık konusudur. Proje üzerindeki en ince ayrıntıya kadar sizleri bilgilendirip, görüş ve önerilerinizi alarak karar noktasına birlikte yürümek istiyoruz” diye konuştu.

Toplantı hal yeri, proje üzerinde yapılması istenen değişiklikler gibi konularda görüşlerin belirtilmesinin ardından sona erdi. Konuşmaların ardından hal esnafı Başkan Özgüven ’e meyve sepeti ve çiçek hediye ederek toplu fotoğraf çektirdi.


Çumra Postası


Geri Dön