19 / 04 / 2024

Konya Ilgın'daki eski hastane binası TBMM'de konu oldu!

Konya Ilgın'daki eski hastane binası TBMM'de konu oldu!

Konya'nın Ilgın ilçesindeki eski hastane binasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu..



Konya Ilgın daki eski hastane binası TBMM de konu oldu!


CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Konya'nın Ilgın ilçesindeki eski hastane binasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bozkurt sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti.


Bozkurt önergesinde "Konya'nın Ilgın ilçesinde bulunan Doktor Vefa Tanır Devlet Hastanesi, 2015 yılının Ekim ayında yeni yerleşkesine taşınarak hizmet vermeye başlamıştır. Ne var ki, röntgen cihazı gibi bazı tefrişatları halen içerisinde barındıran eski hastane binası ve hemen bitişiğindeki sağlık meslek lisesi binası yaklaşık 1,5 yıldır atıl durumdadır.


Vatandaşların tüm ikaz ve çabalarına rağmen herhangi bir kamu hizmetinde değerlendirilmeyen binaların alkol ve uyuşturucu madde bağımlılarının meskeni haline geldiği, halihazırda ilçe merkezinde bulunan binalarda gayri ahlaki olaylar yaşandığı şikayetleri tarafıma iletilmektedir." dedi. Bozkurt bu bağlamda 4 soru sordu.


Bozkurt'un soruları

1) Yıllar önce sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Hacı Elmas isimli bir hayırsever tarafından devlete bağışlanan hastane binasının 1,5 yıldır atıl durumda bırakılmasının gerekçesi nedir?


2) Vatandaşların yaşanan durumu, belediye ve Kaymakamlık yetkililerine aktarmasına rağmen soruna herhangi bir çözüm üretilmediği iddiaları doğru mudur?


3) Atıl durumda bulunan binaların, halihazırda uyuşturucu ve alkol bağımlıları tarafından mesken tutulduğu, içinde gayri ahlaki olaylar yaşandığı ve bu suretle llgınlılar için güvenlik tehdidi oluşturduğu göz önüne alındığında, ne tür bir tasarrufta bulunulması planlanmaktadır?


4) Binaların, ufak tefek tadilatlar sonrası yeniden kullanabilir duruma geleceği ve zamanında hayır işlerinde kullanılmak üzere bağışlandığı göz önüne alındığında, Ilgın halkının talepleri doğrultusunda değerlendirilmesi, Kredi Yurtlar Kurumu'na devredilerek öğrenci yurdu olarak faaliyet göstermesi veya benzeri kamu hizmetleri sunan bir hizmet birimi olarak değerlendirilmesi düşünülmekte midir?





Geri Dön