20 / 04 / 2024

Konya-İstanbul YHT bilet fiyatları 42.5 liradan başlıyor!

Konya-İstanbul YHT bilet fiyatları 42.5 liradan başlıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yüksek Hızlı Tren hizmetinin Konya'daki açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağını duyurdu.



Konya-İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren Çarşamba günü seferlerine başlıyor. İki kent arası seyahat süresi 4 saat 15 dakikaya inecek. Bakan Elvan, kavuşma günü anlamına gelen 'Şeb-i Arus' törenleri öncesi gerçekleştirilecek açılışla, Konya ve İstanbul'un birbirine kavuşacağını söyledi.  Konya-İstanbul arasında şu an otobüsle 10-11 saatte, eski trenlerle 13 saatte yolculuk edilebiliyor. Hızlı tren hattının açılışıyla bu süre 4 saat 15 dakikaya düşecek.


GÜNDE 2 GİDİŞ, 2 GELİŞ

Elvan, günde iki gidiş iki de geliş seferi ile hizmete başlanacağını söyledi. İstanbul Pendik'ten 07.10 ve 18.30'da hareket edecek trenler, İzmit, Arifiye, Bozüyük, Eskişehir ve Konya güzergâhını izleyecek. Konya-İstanbul seferlerinin de yüksek hızlı trenin günlük programına eklenmesiyle, Ankara-İstanbul arası günde 10 sefer, Ankara-Konya arası günde 14 sefer, Ankara-Eskişehir arası günde 8 yapılacak.


BİLET FİYATLARI 42,5 LİRADAN BAŞLAYACAK

Erken bilet alan yolcuların 42,5 liradan başlayan fiyatlarla seyahat edecek. Ekonomi tipinde tam bilete 85 lira, 'business' tipinde tam bilete 119 lira ödenecek. Genç, öğretmen, TSK mensubu, 60-64 yaş, basın mensubu ve gidiş-dönüş bileti alan yolcular yüzde 20 indirim kazanacak. 7-12 yaş arası ve 65 yaş üstü yolcular yüzde 50 indirimli olarak seyahat edecek. Ayrıca 'plus' hizmeti seçeneği de geçerli olacak. Yolcular 15 lira ek ödeyerek sabah seferlerinde kahvaltı, akşam seferlerinde de sıcak yemek satın alabilecek.

Dünya


Geri Dön