19 / 04 / 2024

Konya-İstanbul YHT hattı açıldı!

Konya-İstanbul YHT hattı açıldı!

İstanbul - Konya arasında Yüksek Hızlı Tren seferleri başladı. Günde iki sefer düzenlenecek sefer ile İstanbul Konya arası 13 saatten 4 saate inecek.



Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle seferlerine başladı. Konvansiyonel tren ile 13 saat süren Konya-İstanbul arası YHT sayesinde 4 saat 15 dakikaya düşecek.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Geçen yıl 17 Aralık’ta yine Konya’daydım. Bugüne kadar hiçbir 17 Aralık’ı ihmal etmedim" dedi.


Konya’nın İstanbul’a YHT ile bağlandığını açıklayan Erdoğan, şunları söyledi: “2009’da  Ankara  ile Eskişehir’i birbirine kavuşturduk. 2013’de bu kez Konya ile Eskişehir YHT ile buluştu. İşte bugün bir başka adım atıyoruz. Konya ile İstanbul’u da ekliyoruz. Hasret bugün vuslata dönüşüyor. Bugünden itibaren Konya-İstanbul arası ne 10 ne 13 saat. 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra Rabia olacak inşallah Rabia…


Bu kötü gidişi durdurmaya yönelik siyasetlerin önü kesiliyordu. Darbelerle Türkiye’nin yürüyüşü kesintiye uğratılıyordu. Ama onların bir hesabı varsa Allah’ın bir hesabı vardır. 12 yıl boyunca ne yaptıysak sizin için, vatanımız için bayrağımız için itibarımız için yaptık. Bizim 12 yıl içinde attığımız her adım birilerini rahatsız etti. Eski Türkiye’nin yolsuzluğundan beslenenler büyüyen ekonomiden rahatsız oldular.


Dökülen kandan beslenen vampirler umuttan rahatsız oldular. Biz ne dedik, bu dünyada biz de varız dedik. Bu denklemde biz de varız dedik. Ne dedik dünya beşten büyüktür dedik. IMF’ye borç sıfırlandı. Şimdi IMF’ye borç veriyoruz. Bundan rahatsız oldular. Marmaray’dan, 3. Köprüden, boğazın altına otomobillerin geçeceği tünelden, yeni havalimanından rahatsız oldular.

Bütün tuzaklarını bütün kumpaslarını bozduk."


İstanbul'dan kalkış 7.10 ve 18.30

Konya-İstanbul YHT, konforlu, güvenli, çevreye saygılı ve ekonomik oluşuyla demiryoluna ilgiyi arttırması bekleniyor. Günde 2 gidiş 2 dönüş olarak hizmet vermeye başlayacak YHT'ler Konya’dan 6.10 ve 18.35’te hareket edecek. İstanbul’dan (Pendik) 7.10 ve 18.30 saatlerinde hareket edecek YHT’ler, İzmit, Arifiye, Bozüyük, Eskişehir ve Konya güzergahında hizmet verecek.


Konya-İstanbul seferlerinin başlamasıyla birlikte YHT'lerin sefer ve hareket saatlerinde yeni düzenleme yapıldı. Buna göre; Ankara-İstanbul-Ankara arasında günlük 10 sefer, Konya-İstanbul-Konya arasında günlük 4 sefer, Ankara-Konya-Ankara arasında günlük 14 sefer, Ankara-Eskişehir-Ankara arasında günlük 8 sefer olmak üzere toplam 36 sefer yapılacak.


Tam bilet 85 lira

YHT'lerde erken bilet alan yolcular 42,5 liradan başlayan fiyatlarla seyahat etme imkanına kavuşacak. Ekonomi tipinde tam biletle 85 lira, business tipi koltuk tipinde ise tam biletle 119 lira karşılığında seyahat edilebilecek. Genç, öğretmen, TSK mensubu, 60-64 yaş, basın mensubu, gidiş-dönüş bileti alan yolcular yüzde 20 indirimli olarak, 7-12 yaş arası ve 65 yaş üstü olan yolcular yüzde 50 indirimli olarak hesaplı, konforlu, çevre dostu ve güvenli seyahat imkanı bulacak.


TOKİ Haber


Geri Dön