27 / 04 / 2024

Konya Meram kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Konya Meram kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüme başlıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde mahallede 6 bina yenilenecek. 



Konya'nın Meram ilçesinde Kentsel Dönüşüm ve Planlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.  Meram Belediyesi'nde yer alan habere göre; Şükran Mahallesi'nde kültürel yapıyı koruyacak bir şekilde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm için ilk ihale  bugün saat 10.00’da Belediye Hizmet Binasında açık teklif usulü ile yapılacak. 

6 bina yenilenecek 

Daha önce bölgede bulunan ancak zaman içinde neredeyse tamamen yıkılan 6 binayı yeniden inşa edilecek. Meram’ın tarihi ve kültürel dokusuna önemli bir katkı sunacaklarını söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, dikkatle hayata geçirilen projenin, kentin hem sosyal hayatına hem de turizminin gelişmesine fayda sağlayacağını söyledi. Projenin bu haliyle Hasankeyf’den sonra Türkiye’nin ikinci büyük tescilli yapı taşınma işi olarak olacağını belirten Kavuş “Daha önce bu ada içinde iki ayrı yapıdan oluşan Hakimevi ve Zabıta Karakolu’nu ilçemize kazandırmıştık. Yeni yapılarla birlikte bu ada içinde yapımı gerçekleştirilecek bina sayısı 9’a yükselmiş olacak. Şükran Mahallemiz konumu itibariyle şehrimizin en önemli bölgeleri arasında yer alıyor. Burada başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında, bölgeyi ihya etmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz ile yoğun bir program yürütüyoruz. Çalışmalar sona erdiğinde Şükran Mahallemizi tarihi yönüyle de öne çıkararak bir cazibe merkezi haline getirmiş olacağız” dedi.

Konya Meram kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Kültürel değer korunacak 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile beraber hayata geçirilen çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyen Başkan Kavuş, “Bölgede restore edilemeyecek şekilde bulunan, tehlike arz eden ve yıkımı gerçekleştirilen tescilli yapıların yerine aynı özelliklerde yeni yapılar kazandırıyoruz. Burada Türk mimarisine uygun, taş ve ahşap yapılar yeniden inşa edilerek günümüze kazandırılacak. Yine o dönemin izlerini taşıyan cumbalı yapılar yer alacak” şeklinde konuştu. Daha önce kendilerinin tarihi surların gün yüzüne çıkarılması yönünde yürüttüğü titiz çalışmaları da hatırlatan Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hizmetlerimizi, sadece Şükran Dönüşüm Projesi’nde değil tüm ilçede tarihi ve kültürel değerleri koruyacak biçimde şekillendiriyoruz. Şükran, tüm bu projelerimizin kalbi mesabesinde. Şükran Mahallesinde ortaya çıkarılan ata mirası kale surları da turizmin gelişmesinde pay sahibi olacak. Tarihi yapılarla birlikte uyum içinde gerçekleştirilen proje bölgenin estetiğine uygun bir şekilde yapılanmasıyla ortaya kimlikli bir şehir dokusu ortaya çıkıyor. Geçmişi ve tarihi dokuyu en güzel şekilde ortaya çıkararak muhafaza edip gelecek nesillere aktararak çalışmalarımıza devam edecek, aldığımız mirası geleceğe en güzel şekilde bırakmak adına hizmetlerimizi planlamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

Konya Ereğli'nin çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!


Geri Dön