25 / 04 / 2024

Konya Ereğli'nin çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Konya Ereğli'nin çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Konya'ya bağlı Ereğli Belediyesi  Hamidiye, Hıdırlı ve Dalmaz Mahalleleri'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalarla 338 adet yapı inşa edilecek.



Konya Ereğli Belediyesi ilçe genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Oprukçu kentsel dönüşümle ilgili şu açıklamalarda bulundu: 

Konya Ereğli nin çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

"Hamidiye, Hıdırlı ve Dalmaz Mahallelerimizi kapsayan eski sanayi, buğday pazarının da içinde bulunduğu alanda Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Proje, bu bölgedeki riskli yapıların ortadan kaldırılması
sonrasında, riskli yapılardan kaynaklanacak afet risklerinin azaltılması ve bu alan içinde yaşayan hemşehrilerimizin can güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca kapsadığı alan bakımından Ereğli'mizde şimdiye kadar yapılan en büyük çalışma olacak Kentsel Dönüşüm Projesi, şehrimizin merkezinde bulunan bu alanın çehresini değiştirecek, daha modern bir hale dönüşmesine olanak sağlayacak ve Ereğli'nin kalbi olacakbir alana kavuşacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanımız, hemşehrimiz Sayın Murat Kurum Bey'e desteklerinden dolayı çok teşekkürediyorum. Özveri ve kararlılıkla Ereğli'mizin geleceğine dokunan hizmetleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Kentsel Dönüşüm Projesi'nin şimdiden Ereğli'mize hayırlı, uğurlu olmasını dilerim."
 


Geri Dön