29 / 03 / 2024

Konya Meram'da kentsel dönüşüm için ilk temel atılıyor!

Konya Meram'da kentsel dönüşüm için ilk temel atılıyor!

Konya'nın Meram ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için temel atma işlemi bugün yapılıyor. Proje 5 ayrı etaptan meydana gelecek. 



Konya Meram'a bağlı Sahip Ata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk temel sevinci yaşanıyor. Hakimiyetcom'da yer alan habere göre; 5 ayrı etaptan oluşan projede, Türkiye’nin Hasankeyf’ten sonra en büyük ikinci tescilli bina taşınma işi olan etabın temeli bugün törenle atılacak. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tüm Konyalıları davet ediyor.

Konya Meram da kentsel dönüşüm için ilk temel atılıyor!

“Konya ve Meram tarihi günlerinden birini yaşayacak” 

Temel atma töreni hakkında konuşan Başkan Mustafa Kavuş, Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bugüne kadar Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere pek çok kişinin büyük gayret ve özveri ortaya koyduklarını söyledi. Burada gerçekleştirilen çalışmalarda adeta iğne ile kuyu kazdıklarını söyleyen Başkan Kavuş, “Çıkan her tarihi eser bizleri bir taraftan sevindirirken diğer taraftan işlerimizin uzamasına neden oldu. Tarihe zarar vermemek adına çıplak eller ve küçük çapalarla kazılar yapıldı. Çalışmalarımızı büyük bir hassasiyetle ve tarihe azami saygı çerçevesinde yürüttük. Ama bu çalışmalarda son dönemece girildi artık. İlk temelimizi de 18 Ekim günü hep birlikte atacağız inşallah. Konyamıza ve Meramımıza hayırlı olsun. Konya ve Meram için bu tarihi günde tüm hemşerilerimi törene davet ediyorum” diye konuştu. 

Konya Meram'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!


Geri Dön