26 / 04 / 2024

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.



Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi dokuya uygun olarak hayata geçirdiği Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki dönüşüm çalışmalarının önemli bölümü bitirildi. Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın önemli merkezinde olan Mevlana Çarşısı’nda ve Altın Çarşı’da esnaflarla ortaklarla Türkiye’ye örnek bir dönüşüm yaptıklarını söyleyerek Konya’nın yarınları için yoğun çalışma yaptıklarını söyledi. 

 Konya Mevlana Çarşısı nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80 i bitti!

Türbe Önü Kentsel Yenileme Projesi dahilindeki çalışmaları şehrin tarihi dokusuna uygun olarak devam ettiklerini söyleyen Başkan Altay, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle Mevlana Türbesi etrafındaki uygunsuz görüntüyü tamamen ortadan kaldırarak Konya’nın tarihi misyonuna ve dokusuna uygun bir projeyi şehrimize kazandırıyoruz. Mevlana Çarşısı’ndaki çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı. Altın Çarşı’da da bu oran yüzde 35-40 civarında. Proje tamamlandığında bölgedeki ticaret ve sosyal hayat daha da canlanacak. Ayrıca, Mevlana Türbesi ile Bedesten, Kapu Camii ve Aziziye Cami arasında turizmi canlandıracak önemli bir bağlantı oluşuyor. Konya tarihi açısından büyük önem taşıyan dönüşümü en kısa sürede tamamlamak için çaba gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konya Yeni Sanayi Sitesi 2023 yılına kadar tamamlanacak!


Geri Dön