24 / 04 / 2024

Konya Yeni Sanayi Sitesi 2023 yılına kadar tamamlanacak!

Konya Yeni Sanayi Sitesi 2023 yılına kadar tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle TOKİ tarafından Konya'da inşa edilen Yeni Sanayi Sitesi’nin inşaatı aralıksız devam ediyor. Dev sanayi sitesinin 2023'e kadar hazır olması hedefleniyor.



Konya Büyükşehir Belediyesi’nin arsa desteğiyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen Yeni Sanayi Sitesi’nin yapım çalışmaları hızlandı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla vizyon projeleri için çalıştıklarını dile getirdi.

Konya Yeni Sanayi Sitesi 2023 yılına kadar tamamlanacak!

Konya’da uzun senelerdir çözüm bekleyen Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınmasının da bunlardan birisi olduğunu hatırlatan Başkan Altay, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla yaptığımız protokol çerçevesinde Yeni Sanayi Sitemizin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir mülkiyetindeki 2 milyon 80 bin metrekarelik bir arazi ile bu önemli projeye katkı verdik. Aslım Caddesi bölgesinde hızla yükselen Yeni Sanayi Sitesi, Konya’mızın yarınları için büyük önem taşıyan vizyon projelerden. Yatırım bedeli 1 milyar 200 milyon TL olan bu önemli proje tamamlandığında şehrimizin çehresi değişecek.” şeklinde konuştu.

Konya Yeni Sanayi Sitesi 2023 yılına kadar tamamlanacak!

Dört etapta toplam 2 bin 690 sanayi dükkanının ve 134 ticari dükkanın inşa edileceğini söyleyen Başkan Altay, “Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’sini 2023’e kadar yeni yerine taşımayı hedefliyoruz. Konya’nın bütün projelerinde olduğu gibi bu projede de şehrimize büyük destek veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a,  TOKİ  Başkanımıza Sayın Ömer Bulut’a, oda başkanlarımıza ve esnaflarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konya'da büyük dönüşüm başladı! 


Geri Dön