26 / 04 / 2024

Ömer Faruk Çelik: 2023 yılına kadar 7 milyon yeni konut yapılmasına ihtiyaç duyuluyor!

Ömer Faruk Çelik: 2023 yılına kadar 7 milyon yeni konut yapılmasına ihtiyaç duyuluyor!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Doların TL karşısında yüzde 26'lan bulan kazancı, inşaat maliyetini etkiledi. Ülkemizde 2023 yılına kadar 7 milyon yeni konut yapılmasına ihtiyaç duyuluyor" dedi...



Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, seçimlerin ardından sektördeki sorunlarının yavaş yavaş çözülmeye başlamasını umduğunu kaydetti. Gayrimenkul sektöründeki son gelişmeler ve gelecek döneme ilişkin beklentiler hakkında bilgi veren Çelik, Türkiye'de son dönemde yaşanan ekonomik ve siyasi konjonktür nedeniyle döviz, faiz ve kredi maliyetlerinin yükselmesi, gayrimenkul sektöründe mevsimsel durgunluğun yaşandığı Aralık-Mart dönemine denk geldiğini belirterek, "Konut sektörünün genellikle toplam cirosunun yüzde 10'u kadarlık işlem gerçekleştiği bu dönemin sonrasında, seçimlerin ardından sorunlann yavaş yavaş çözülmeye başlamasını umuyorum" diye konuştu. 


2023 İÇİN 7 MİLYON KONUT 


Çelik, "Doların TL karşısında yüzde 26'lan bulan kazancı, inşaat maliyetini etkiledi. Ülkemizde 2023 yılına kadar 7 milyon yeni konut yapılmasına ihtiyaç duyuluyor" dedi. 



Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön