28 / 03 / 2024

Ömer Faruk Çelik: Her yıl 600 bin konut ihtiyacı oluyor!

Ömer Faruk Çelik: Her yıl 600 bin konut ihtiyacı oluyor!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ömer Faruk Çelik, 4-5 yılda bir yaşanılan kriz ortamına rağmen Türkiye'nin önünün açık olduğunu belirtti. Çelik, Sektörde sadece nüfus artışına bağlı olarak her yıl 600 bin konut ihtiyacı var...



İnşaat sektörü temsilcileri, piyasadaki durgunluk görüşlerine karşı 'yatırım yapmaya devam' mesajı verdi. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Başkanı Ömer Faruk Çelik, 4-5 yılda bir yaşanılan kriz ortamına rağmen Türkiye'nin önünün açık olduğunu belirtti. Çelik, "Sektörde sadece nüfus artışına bağlı olarak her yıl 600 bin konut ihtiyacı oluyor. Yurtiçindeki bu talep bile uzun vadede iş yapacak potansiyeli bize sağlıyor" dedi. 


Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ise sektörün İstanbul merkezli operasyonda, Gezi Parkı olaylarındaki kadar olumsuz etkilenmediğini, sektörün geleceği için umutlu olduklarını söyledi. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise, Türkiye'de 6.5 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini ve sektörün geleceğinin parlak olduğunu sözlerine ekledi. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön