25 / 04 / 2024

Konya Numune Hastanesi'nin inşaatı sürüyor!

Konya Numune Hastanesi'nin inşaatı sürüyor!

Numune Hastanesinde çalışmalar sürüyor. Haziran 2017 yılında verilen sürenin dolacak olmasına rağmen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, hastanenin 29 Ekim 2016'da bitebileceğini söyledi.




NUMUNE Hastanesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Kasım 2014'te ihaleyi devralan üstlenici firma Çakır İnşaat'ın teslim süresi Haziran 2017 de dolacak. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, hastanenin bu tarihten önce 29 Ekim 2016'da bitmesini beklediklerini söyledi. Şu an kullanımda olan Numune Hastanesi nin sadece 2 bloğu tarihi eser olduğu içiıl yıkılmayacak. 

14 katlı olacak Geri kalan yıkını işlemleri doğumevinin kafeteryasının yılanlıyla başladı. Edinilen bilgiye göre yaklaşık 10 gün önce yıkılan kafeteryanın kalıntıları kaldırıldıktan sonra Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Bakımevi'nin yıkım işlemlerine başlanacak. İnşaatı devam eden hastanenin en yüksek yeri 14 katı olacak ve toplam 500 yatak kapasitesiyle hizmet verecek, ayrıca hastanenin 5 zemin katından 4 ü otopark amaçlı kullanılarak bölgenin trafik sorununun çözüme kavuşması hedefleniyor. Yeni yapılan Numune Hastanesi, havadan bakıldığı zaman semazen görünümlü olacak ve semazen Mevlana Türbesi'ne bakacak. 


Konya'nın Sesi 



Geri Dön