19 / 04 / 2024

Konya tarihi bedesten Singapur'da Türkiye'yi temsil edecek!

Konya tarihi bedesten Singapur'da Türkiye'yi temsil edecek!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tarihi bedestenin Türkiye’deki dönüşüm ve sağlıklaştırma projelerine örnek olarak Singapur’da düzenlenecek uluslararası bir toplantıda Türkiye’yi temsil edeceğini ifade etti.



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 bin 687 dükkan biriminde restorasyon çalışmasının yapıldığı tarihi bedestende esnafları ziyaret etti.


Bedesten Ayakkabıcılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek ve esnaflarla görüşen Başkan Akyürek, bedestendeki çalışmalarda artık sona gelindiğini belirterek, işbirliği nedeniyle esnaf derneklerine ve esnaflara teşekkür etti.


Bedesten esnafının Selçuklu ve Osmanlı geleneğini yaşatırken kültür adına da katkı yaptığını kaydeden Başkan Akyürek, “Tarihi bedesten, Türkiye’deki dönüşüm ve sağlıklaştırma projelerine örnek olarak dünya klasmanına giriyor. Singapur’da düzenlenecek olan uluslararası değerlendirme toplantısında, dönüşüm ve sağlıklaştırma projeleri içinde Türkiye’yi temsil edecek, dünyanın ilgisini çekmeye devam edecektir” dedi.


Bedestende estetik ve güvenlikle ilgili yeni düzenlemeler yapacaklarını, tüm kabloların kapalı kanallar içine alınacağını vurgulayan Başkan Akyürek, bedestenin kusursuz hale geleceğini dile getirdi.


Başkan Akyürek, bedestende bin yıllık esnaflık geleneğini yaşatan esnaflara teşekkür etti.


TOKİ Haber


Geri Dön