26 / 04 / 2024

Konya yatırımları anlatıldı!

Konya yatırımları anlatıldı!

Konya Valisi Muammer Erol Sun ve Anadolu Telgraf Gazetesi yayın grubunu makamında ağırladı. Ziyarette Konya gündemi ve Konya'yı yakından ilgilendiren yatırımlara dair önemli konular konuşuldu



Merak edilen konulardan biri olan Numune Hastanesi"ııin inşaatıyla ilgili Gazetemize özel konuşan Vali trol, "Numune Hastanesi de basında sık sık haberlere konu oluyor. Numune'de de bir ıııüteahhid yenilemesi söz konusu. Yola daha hızlı devam edecektir. Müteahhidlerle ilgili maalesef düşük bedelin tercihine ihaleyi yapan idarelerin zorlanması söz konusu yani adeta düşük bedele mahkum gibi bir noktadasınız övlc olunca düşük bedellerde hakikaten ihaleyi yenilemek gibi durumlar söz konusu olabiliyor. 


SİSTEM AÇMAZA SOKUYOR 


Olabildiğince idarelerin yaklaşık maliyetlerini hesap ederken rahiç bedellere göre gerçekçi davranması lazım müteahhidlerimizin de altından kalkamayacak fiyat teklitlerini vermemesi lazım. Devlet parasıyla rezil oluyor. "Böyle bir açmaz var bu birazdan sistemin getirdiği bir açmaz gibi görünüyor. Devletin bu hususta devletin ödenekle ilgili bir yetersizliği yok plan proje belli ödenek belli yapılacak yer belli ama işin özünde böyle bir sıkıntı var o da aşıldı gibi gözüküyor" dedi. 


SÜREÇ KONYA'NIN GÖZÜ ÖNÜNDE İLERLEYECEK 


"Eski stadyumun yeriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Erol şöyle devam etti. "Orayla ilgili ne olacağı Belediye Meclisinin vereceği kararla belli olacak. İmar plan tadilatlarıyla ilgili yetki Biiyükşehir Belediye meclisinde. Dolayısıyla bu Süreç tüııı Konya'nın gözü önünde ilerleyecek. Ne olacağını herkes bilecek. İlan edilecek. Plan tadilatı programı mecliste onaylanacak askıya çıkacak"


Anadolu Telgraf


Geri Dön