19 / 04 / 2024

Konya YHT Garı 77 milyon liraya ihale ediliyor!

Konya YHT Garı 77 milyon liraya ihale ediliyor!

3 yıl boyunca tamamlanması planlanan TCDD Konya YHT Garı için yeni bir ihale düzenleniyor. Tamamı 68 milyon liraya tamamlanacak olan inşaatın tamamlanma ihalesinin bedeli 77 milyon lira olarak açıklandı.



Kamu İhale Kanunu tarafından sadece deprem ve afet gibi olağanüstü acil haller için öngörülmesi planlanan Konya'daki hızlı tren garı projesi için yeniden ihale düzenleniyor.

Sözcü Gazetesi'nden Yusuf Demir'in haberine göre; TCDD, 2016 yılında işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 20'nci maddesine göre belli istekliler arasında ihale usulüyle 66.8 milyon liraya Altındağ İnşaat'a ihale etti. İnşaat için 15 ay süre açıklandı. Garın 2017 yılının Ekim ayında açılması planlanıyordu.

ÖZEL OLARAK DAVET EDİLDİ

İnşaatın tamamlanması beklenirken TCDD yeni bir ihale düzenlendi. Ancak bu defa ihalenin şekli değiştirilerek, olağanüstü haller için düşünülen “21/b pazarlık usulü”yle düzenlendi. 12 Kasım'da gerçekleşen yeni ihale, özel olarak davet edilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi Rize Güneysulu olan Fatih Erdoğan'ın şirketi Pasifik İnşaat'ın tahsis edildi.

Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan projede, ihale rakamının ilkinin üzerine çıkarıp 77.2 milyon TL olarak belirlendi. İhale sonuç ilanında işin 17 Haziran 2020'de tamamlanacağı açıklandı.

 


Geri Dön