23 / 04 / 2024

Konya YHT Garı'nın inşaatı havadan görüntülendi!

Konya YHT Garı'nın inşaatı havadan görüntülendi!

Konya'nın yeni Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Havadan görüntülenen yeni YHT Garı'nın, kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.



Konya’nın yeni Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garında inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Havadan görüntülenen yeni YHT Garının, ikinci 100 günlük eylem planında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, yapım ihalesi 2016 yılı Temmuz ayında gerçekleşen, sözleşme bedeli 68 milyon lira olan Konya YHT Garının inşaatı, merkez Selçuklu ilçesi Eski Buğday Pazarı alanında devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde ikinci 100 günlük eylem planı kapsamında açıkladığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının projelerinden Konya Yüksek Hızlı Tren Garı, demiryolu trafiğinde önemli bir geçiş güzergahı olacak. Ankara, Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hatları ile Konya-Karaman-Ulukışla-Yenice-Kayseri-Aksaray-Konya-Seydişehir-Antalya Hızlı Demiryolu hatlarının toplama ve dağıtım garı olması planlanan YHT Garı açılış için gün sayıyor.

Yüksek Hızlı Tren Garındaki çalışmalar havadan görüntülendi. Garın çevresinde yıkım ve düzenleme çalışmaları ise sürüyor. Hafif raylı sistem projesiyle entegre olacak şekilde planlanan Yüksek Hızlı Tren Garı'nda idari alanlar, ticari alanlar, VIP ve CIP salonları, kapalı otopark ve servis alanları bulunacak.


 


Geri Dön