25 / 04 / 2024

Konyaaltı Sahil Projesi için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Konyaaltı Sahil Projesi için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Antalya Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında, Beach Park içerisindeki binaların tamamının yıkımı gerçekleştirildi.



 

Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE tarafından Beach Park içerisinde yer alan binaların tamamının yıkımı gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Beach Park içinde 2 bin 480 metre yağmur suyu, bin 750 metre kanalizasyon ve 6 bin 670 metre içme suyu olmak üzere toplamda 10 bin 900 metre altyapı çalışmaları tamamlandı. 750 metre uzunluğuna sahip tesisat galerisi imalatında ise sona gelindi. Ayrıca alanda yer alan Büfe, Spor ve Ticaret alanlarının temelleri de atıldı. 

 

HEDEF TURİZM SEZONU

 

Daha önce üç kez ihaleye çıkan dev projeye yatırımcı çıkmaması üzerine iş Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne düştü. Belediye olarak biz yapacağız” diyerek kolları sıvayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “TIR’ların, kamyonların geçtiği Konyaaltı Sahili’ni artık transit trafikten arındırıp kontrollü trafiğe geçirmek suretiyle yayalaştıracağız. Konyaaltı’nda tam bir pırlanta gerdanlık olarak halka açık yaşam alanları sağlayacağız. Bu pırlanta gerdanlık Boğaçayı Projesi ile de taç giyecek. Proje süratle devam ediyor. Hedefimiz turizm sezonuna kadar Konyaaltı Sahil Projemizi tamamlamak ” dedi

 

 

TEKRAR YAŞAM BULACAK

 

Bazı ağaçlar ise aynı Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde olduğu gibi, yeniden proje içinde kullanılmak üzere yerlerinden sökülüyor. Ağaçlar, yeni yerlerine taşınıncaya kadar, Kepez-Santral proje alanında oluşturulan 5 bin metrekarelik alanda, özenle korunacak ve bakımları yapılacak. Ardından Antalya Konyaaltı Sahili Projesi’nde tekrar yaşam bulacak. 

 

HALKA AÇIK PROJE

 

Tamamen halka açık bir proje olarak halkın öncelikli kullanımını sağlamayı amaçlayan Antalya Konyaaltı Sahil Projesi’nde, sosyal ve kültürel alanlar, gezi alanları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, aktivite alanları, rekreasyon alanları, yeme-içme ve alışveriş alanları yer alıyor.

 

Hayata geçirilen proje ile engelli vatandaşların Konyaaltı Sahili’ne engelsiz ulaşımı mümkün olacak. Müze meydanından başlayıp Boğaçay’ına kadar uzanan proje alanında engelli bireylerin rahatlıkla hareket edip, denize girebilecekleri alanlar da mevcut.

 

 


Geri Dön