29 / 03 / 2024

Konya'da Umut Evleri açılıyor

Konya'da Umut Evleri açılıyor

Konya'ya kent dışından gelen kanser hastaları için "Umut Evleri" açılıyor



Konya'ya kent dışından gelen kanser hastaları ve yakınlarının kalacak yer sıkıntısı çekmemesi, moral ve motivasyonlarını en üst düzeyde tutabilmek için 32 daireden oluşan "Umut Evleri" hizmete açılıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanser hastaları ve yakınlarına hizmet verecek olan umut evlerinin yarın hizmete gireceğini söyledi. Altay, Selçuklu Belediyesi ile Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şubesi tarafından hazırlanan "Umut Evleri Projesi"nin hayata geçirilecek olmasından dolayı mutlu olduklarını belirti. Şehir dışından gelen kanserli hasta ve yakınları için hazırlanan projeyle hem hastalar hem de hasta yakınlarının kalacak yer sıkıntısı çekmeyeceğini ifade eden Altay, "Hasta ve hasta refakatçilerinin yaşadığı zorluğu en iyi bilenler Konyalılardır. Yıllarca Konyalı kanser hastaları ve yakınları, Ankara'daki tedavileri boyunca kalacak yer sorunu yaşadı" dedi. Hocacihan Mahallesi'nde yer alan 32 dairelik binayı Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği'ne tahsis ettiklerini anlatan Altay, şunları kaydetti: "Şehrin sosyal hayatına önemli katkı sağlayacağına inandığım Umut Evleri Projesi, Konya halkının misafirperverliğini gösterecek önemli bir hizmettir. Tedavi için şehrimize gelen kanser hasta ve yakınları nezih bir ortamda barınma imkanı bulurken kendilerini evlerinde hissedecekler. Önemli bir sağlık ve sosyal amaçlı proje hayata geçiriliyor. Evden uzakta bir ev tanımlamasıyla ev sıcaklığında bir mekan sunarak, gurbette barınma ihtiyacı hissedenlere sıcak yuva sunuyoruz. Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan, hayırseverlerimizin de katkılarının olduğu 32 dairelik kompleks, Konya dışından gelen kanser hastaları ve yakınlarına hizmet vermek üzere protokol ile Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şubesine devredildi."

UMUT EVLERİNİN İMKANLARI
Barınma, yemek ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri nezih bir mekan olan umut evlerinin, kente gelenlere Mevlana hoşgörüsü ve alçak gönüllülüğü ile hizmet vereceğini dile getiren Altay, amaçlarının hastaların tedavilerinin düzenli olarak devam etmelerini sağlamak olduğunu bildirdi. Evlerin, hasta ve refakatçisine tek kişilik odalarda kalma imkanı sağlayacağını, iki odadan oluşan süit dairelerin de tek hasta kalacak şekilde dizayn edildiğini vurgulayan Altay, sözleri şöyle sürdürdü: "Bu odalarda buzdolabı, televizyon, set üstü ocağı ve gün içerisinde kişinin ihtiyaç duyacağı diğer malzemeler mevcut. Başlangıçta sadece sabah kahvaltısı verilecek. Umut evleri sakini isteğine göre diğer öğünlerinde kendisi yemek yapabilecek. Odalarımızda mutfak donanımı mevcut. Bu evlerde kalan kişilere psikolog ve psikiyatrlar tarafından moral desteği verilecek,grup terapileri de yapılacak. Planlanmış tüm aktiviteler profesyonel eğitmenler tarafından yaptırılacak. Haftada iki gece Klasik Türk Müziğinden seçme eserler ve sohbet tarzında aktivasyonlar düzenlenecek. Hasta destek gruplarımız tarafından kanser hastası küçük çocuklara skeç, pandomim gibi gösterileri yapılacak. Vatandaşlarımız, umut evlerinde kaldığı süre içerisinde kütüphanemizde bulunan internet hizmetimizden de yararlanabilecek."
AA


Geri Dön