19 / 04 / 2024

Konya'daki 71 milyon TL'lik alt yapı yatırımı hizmete açıldı!

Konya'daki 71 milyon TL'lik alt yapı yatırımı hizmete açıldı!

Konya'da Asfalt Şantiyesi, KOMEK, alt ve üst yapı çalışmaları kapsamında Ereğli'ye kazandırılan 71 milyon liralık yatırım Yunus Emre Meyda'nda düzenlenen toplu açılış programı ile hizmete açıldı.



Konya Ereğli Belediyesi ve Konya Büyükşhir Belediyesi tarafından Asfalt Şantiyesi, KOMEK, alt ve üst yapı çalışmaları kapsamında Ereğli'ye kazandırılan 71 milyon liralık yatırım Yunus Emre Meyda'nda düzenlenen toplu açılış programı ile hizmete açıldı.


Büyükşehir Belediyesi ve Ereğli Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Asfalt Şantiyesinin ve KOMEK’in açılış töreninde Yunus Emre Meydanı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli’nin bölgede parlayan bir yıldız kent olduğuna dikkat çekti. Akyürek yaptığı konuşmada, “Konya olarak bizde bu bilinçle hareket ederek 2015 yılı yatırım programımızda Ereğli için 71 milyon liralık bir bütçe ile yol yapımından, alt yapıya, içme suyundan, köylere kadar uzanan bir dizi proje ile çalışmalara başladık, bir bölümünü tamamladık, bir bölümünü ise sürdürüyoruz. Ancak bu Büyükşehir yasasındaki görevlerle ilgili olarak yaşadığımız ilk yıl acemiliğini önümüzdeki yatırım döneminde yaşamayacağız ve çok daha fazlasını, çok daha çabuk hayata geçireceğiz. Kadın lokalinden, Köy konaklarına kadar, park ve bahçelerden, alt ve üst yapıya kadar bütün Ereğli ve bölgesinde yer alan Karapınar, Halkapınar ve Emirgazi’de yatırımlarımızı hayata geçireceğiz” dedi. Türkiye’de Konya dahil sadece birkaç ilde var olan Plemetrium Bilim Merkezi’nin Ereğli’ye de kazandırılacağı sözünü veren Tahir Akyürek, kapalı sulama sistemi içinde üzerlerine düşeni yapacaklarını, projenin peşinatının ise hazır bir şekilde Belediye kasasında yer aldığını söyledi. AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ve Milletvekili adayı Ahmet Özdoğan’ın da birer konuşma yaptığı açılış programı, canlı yayın aracılığı ile gerçekleştirildi. Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Asfalt Şantiyesi’nden platforma kurulan dev ekran ile katılırken, diğer konuklar yunus Emre Meydanı’ndan butona basarak açılışı gerçekleştirdiler. Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, asfalt şantiyesinin tek başına bir fabrika ayarında yatırım olduğunu ifade ederek, “Bu şantiyede elde edilecek asfalt sadece Ereğli’de değil, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar ilçelerimizde yapılacak olan yollara asfalt sağlayarak hizmet edecek. Ereğli ve yeni oluşturulan mahallelerimizde asfaltlanmadık yol bırakmayacağız. KOMEK’e kayıtlı olan 996 kursiyere 23 kurs öğretmeni ile hizmet verilirken, 25 branşta 31 kurs ile insanların meslek edinmelerine katkı sağlayan Büyükşehir’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 


Star Konya


Geri Dön