26 / 04 / 2024

Bursa'da 368 milyon TL’lik yatırım hizmete açıldı!

Bursa'da 368 milyon TL’lik yatırım hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan tesislerin de aralarında bulunduğu toplam 368 milyon TL’lik yatırımı hizmete açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni Türkiye’nin kilidini Bursa açıyor” dedi.




Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan tesislerin de aralarında bulunduğu toplam 368 milyon TL’lik yatırımı hizmete açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni Türkiye’nin kilidini Bursa açıyor” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hizmet üretmedeki engellerin bir bir ortadan kaldırılmasıyla hayata geçirdikleri yatırımlarla Bursa’nın dünya kenti olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi, Valilik, ilçe belediyeleri ve kamu kurumları tarafından yaptırılan toplam 368 milyon TL’lik yatırımları törenle hizmete açtı. Atatürk Caddesi’nde miting havasında yapılan açılış töreninde caddeyi dolduran vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına lodosta yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet, ailelerine sabır ve yaralananlara da acil şifalar dileyerek başladı. Felakette evleri, işyerleri, araçları zarar gören vatandaşlarla ilgili gerek Başbakanlık gerekse AFAD’ın hasar tespit çalışmalarına başladığını belirten Erdoğan, bu çalışmanın ardından zarar gören vatandaşlara gerekli desteğin ulaştırılacağını vurguladı.


“Yatırımlarımız Bursa’yı geleceğe taşıyacak”

Açılışını yaptığı toplam yatırım tutarının 368 milyon TL olduğu 58 kalem eserin Bursa’ya hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, “Bu hizmetleri Bursa’ya kazandıran kurumlarımızın yöneticilerini, emeği geçenleri tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bursa’nın önünde yeni dönem açacak olan ve hızla devam eden projelerimiz var. İstanbul, Ankara, İzmir’i bağlayacak yüksek hızlı tren hattının inşaatı süratle devam ediyor. Gezbe - Orhangazi -  İzmir  otoyolunun önemli parçası İzmit körfez geçişi köprüsü sürüyor, kuleler dikildi. Denizin yüzeyinden yukarı 252 metre kule. Denizin altında da 60 metreyi aşkın çalışma var. Bunlar daha önce hayal bile edilemiyordu şimdi hayata geçiyor. İnandık, azmettik. Dedik ki ‘bu millet bunları yapmaya muktedirdir. Bizim ecdadımız Fatih Sultan Mehmet karadan gemileri yürüttüyse onun torunları olarak denizin altından  Marmaray  yaparız dedik, yaptık. Denizin üstünde Yavuz Sultan Selim köprüsünde tabliyeler konmaya başladı. İstanbul’dan çıkıp Bursa üzerinden İzmir’e gidiş bizim için bir zor olmayacak. Zoru kolay kıldık. Şehir Hastanesi çalışmaları devam ediyor. Devam eden yatırımlarımız Bursa’nın çehresini değiştirecek, Bursa’yı geleceğe taşıyacak. Hepsini de adım adım takip ediyoruz. Bursa şehir stadı yapılıyor, modern bir stat. Bursaspor da maşallah iyi gidiyor. Her halde eski başarıları zorlayacak. Öyle görünüyor. Bursaspor’a başarılar diliyoruz” dedi.


“Yeni Türkiye’nin kilidini Bursa açıyor”

Bir cihan devletinin doğduğu topraklar olan Bursa’nın, bu coğrafyanın gördüğün en büyük medeniyetinin ruhunun şekillendiğini yer olduğuna vurgu yapan Erdoğan, hizmet mücadelesine başladığı günden beri Bursa’nın her zaman kendisinin yanında olduğunu vurguladı. Bursa ile yoldaşlığının bundan sonra de devam edeceğini dile getiren Erdoğan, “Bursa bizim her zaman yanımızda oldu. Başbakan olduk yanımızdaydı, Cumhurbaşkanı olduk yüzde 55 oyna yanımızda oldu. Bu yoldaşlık, bu dayanışma inşallah devam edip gidecek. Yeni Türkiye’nin kilidini Bursa açıyor. Bursa işgal edilince Ankara’da meclis kürsüsüne kara örtü serilmişti. Bursa’nın sıkıntısı tüm milleti, ülkeyi böylesine üzüntüye boğmuş, böylesine derinden etkilemişti. Ne zaman Bursa işgalden kurtuldu meclis kürsüsündeki kara örtü kaldırıldı. Biz ülkemiz ve milletimiz bir daha kara günleri yaşamasın diye mücadele ediyoruz. Kara örtüler örtmek zorunda kalmayalım diye yeni Türkiye diyoruz. Kardeşlerim Bursa şahidimiz olsun, Türkiye şahidimiz olsun ki millete hizmetten başka davamız yoktur. Osman Gazi oğlu Orhan Gazi’ye milletin rızasını kazanmasını tavsiye etti. Vasiyet buydu. Yaptığımız her işte milletin rızasını kazanmayı gözettik. Tatlı su demokratı, kendine demokrat olmadık. Bursa’da ne diyorsak Van’da da onu söyledik. Türk’ü, Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i, Gürcü’sü, Boşnak’ı, Arnavut’uyla, Roman’ıyla biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye’yiz dedik” diye konuştu.


Bursa dünya kenti olma yolunda

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de törende yaptığı konuşmada, güçlü bir Türkiye ilkesini doğrultusunda Bursa’nın gelişip, kalkınması yolunda tüm güçleri ile çalıştıklarına vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vizyonu sayesinde yerel yönetimlerin önündeki engellerin bir bir kalktığına değinen Başkan Altepe, “Şimdi şehirlerimiz hızla gelişiyor. Avrupa şehirlerinde bile olmayan tesisler birer birer yapılıyor. Eskiden okullara hizmet edemiyorduk. Camilere, dini tesislere, amatör spor kulüplerine hizmet götüremiyorduk, suçtu. Önümüzü siz açtınız. Sizlerle hizmette engeller kalktı. Aldığımız yetkileri en güzel şekilde değerlendirdik. Tarihi eserlerde yetkiyi aldık ve restore etmediğimiz eser kalmadı. Bunun sonucunda 6 ay önce Bursa 7 semtiyle birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi. Bütünşehir uygulamasıyla birlikte sahillerimizden dağa ve kırsalda her alanda kalkınma belediyemizle kurumlarımızla el ele gerçekleşiyor. Uludağ ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Alt yapı çalışmalarını tamamlıyoruz. Teleferik, 9 kilometre ile dünyanın en uzun hattı olarak bugün açılıyor. Şimdiden sonra ek yetkilerle Uludağ yatırımlarımız artarak devam edecek. Bursa dünya kenti olma yolunda hızla gelişiyor. Bu konuda projeler üretiyoruz. Teleferiğin şehir merkezine indirilmesi çalışmaları sürüyor. Bursa her alanda dünya gündeminde. Stadımız Avrupa’da heyecan uyandıran 10 stat arasında gösterildi ve Avrupa mimarlık ödülüne layık görüldü. İznik’te gün yüzüne çıkan batık bazilika 2014 önemli 10 keşfi arasında yer aldı. Bursa kabuk değiştirmeye devam ediyor” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de dünya genelinde ekonomik olarak bir sürü sorunlar ve iflaslar yaşanırken, terör önemli bir tehdit unsuru olurken, bu sıkıntıların Türkiye’de yaşanmadığını belirterek, “İnşallah önümüzdeki dönemde de bu birlik, beraberlik devam ettiği sürece bu sıkıntılar yaşanmayacaktır. Bu memlekette un vardı, yağ vardı, şeker vardı, usta sıkıntısı yaşanıyordu. Un, yağ, şeker ustayla buluştu, memleketimiz bu düzlüğe çıktı. Bu düz yolda ilerlemeye devam edecektir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa halkın doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bursalıların yüzde 55 oy ile destek verdiğini belirterek, Türk siyasi tarihinde önemli bir sayfa açılmasına destek veren Bursalılara teşekkür etti.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, “Valilik, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, kamu kurumları, bakanlıklarımız, milletvekillerimiz ve sivil toplumla yeni Türkiye’nin Bursa’sına hizmet ediyoruz, etmeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, protokol üyeleriyle birlikte toplam 368 milyon TL’lik yatırımları kurdele keserek hizmete açtı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön