19 / 04 / 2024

Konya'daki deprem riski ve toplanma alanları mecliste!

Konya'daki deprem riski ve toplanma alanları mecliste!

Konya ilindeki deprem riski ve toplanma alanları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Saadet P Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Konya ilindeki deprem riskine ve toplanma alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karaduman, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Saadet Parti'li Karaduman, ''Geçtiğimiz gün Konya'nın Derebucak ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem bölgede yaşayan halkta paniğe sebep olmuştur. Konya ilimizde deprem riskinin az olduğu kanısı halk arasında yaygındır. Ancak ne var ki bilimsel araştırmalar, Konya ilimizde de aktif fayların bulunduğu ve dolayısıyla orta şiddetli depremlerin yaşanabileceğini göstermektedir'' diye konuştu.

Saadet P Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın soruları:
1- İlçelerde meydana gelebilecek orta şiddetli bir depremin Konya il merkezini de ciddi bir şekilde etkileyebileceği gerçeği Bakanlığınızca ön görülmekte midir?
2- Deprem esnasında Konyalı vatandaşlarımızın toplanabileceği kaç adet toplanma alanı bulunmaktadır?
3- Deprem riskinin az olduğu kanısı, Bakanlığınızca yapılması gereken denetimler ve depreme uygunluk kontrolleri hususunda herhangi bir rehavete sebebiyet vermiş midir?
4- Bakanlığınzca Konya ili özelinde olası bir deprem esnasında acil müdahale planı hazırlanmış mıdır?


Geri Dön