26 / 04 / 2024

Kopuz Gayrimenkul ikinci inşaat şirketini kurdu

Kopuz Gayrimenkul ikinci inşaat şirketini kurdu

Kopuz Ailesi'nden Mustafa Kopuz, oğullarıyla birlikte ikinci inşaat şirketini kurdu



3 milyon TL yatırımla kurulan şirketin adı Kopuz Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi. Geçtiğimiz günlerde kurulan şirket, faaliyetlerini Ümraniye'deki genel merkezinden yürütecek. Mustafa Kopuz yönetimindeki şirkette büyük oğul Selçuk Kopuz başkan yardımcılığını, küçük oğul Vahit Kopuz ise yönetim kurulu üyeliğini yürütecek. Edinilen bilgilere göre şirketin faaliyet alanları şunlar; her türlü inşaat taahhüt malzemeleri, inşaat makineleri prekast ve prefabrik inşaat üniteleri üretimi yapabilecek komple tesisler kurmak, bu tesisleri oluşturan makine, tezgah, alet ve edevatı imal etmek ve montajını sağlamak, bunlarla ilgili yedek parçaların imalatını ve ticaretini yapmak.

Türkiye'nin en kalabalık ailelerinden olan Kopuzlar, ailenin tümünü bir araya getirmek amacıyla kurdukları Kopuzlar Vakfı'yla da tanınıyor. Kopuz ailesi mensuplarının Türkiye genelinde sayılarının 30 bini aştığı da ifade edilenler arasında. Kopuz Şirketler Grubu'na bağlı İstanbul'un önemli marketlerinden 11 şubeye sahip Kopuzlar Market, 2007 yılında Hedef Alliance Holding A.Ş. 'nin ortaklarından olan Sancak Ailesi'ne satılmıştı.

İnşaat, ailenin en eski işlerinden

Kopuz Yapı, ailenin en eski şirketlerinden biri. 1975 yılında kurulan şirket, o yıllarda ailenin ve grubun arsa, apartman, villa, fabrika, iş merkezi, malikane, ofis, depo ve çevre düzenlemesi gibi işlerini organize etti. Şirketin o yıllarda yaptığı inşaatlar arasında Ömerli'de bir çikolata fabrikası, Çamlıca'da paketleme tesisi ve iş merkezi, Ümraniye'de iş merkezi, Şile'de malikaneler, Üsküdar'da farklı apartmanlar ve Şile'de öğrenci yurdu projeleri var.

Kopuz Yapı'nın genişletilme kararı ise 2005 yılında alındı. Şile Apartman ve Villa Viya projeleri bu doğrultuda hayata geçirildi. Şile Apartman tamamlanırken, 52 lüks villa olarak Şile'de inşa edilen Villa Viya projesindeki çalışmalar ise sürüyor.

KOPUZLAR AİLESİ NE YAPIYOR?

Kopuz Şirketler Grubu'nun temeli, 1974 yılında Eminönü Hasırcılar'da toptan ve perakende satış faaliyetleriyle atıldı. 1988 yılında Veliköy'deki 15 tonluk yaş çay işleme kapasiteli fabrikayla çay sektörüne girdi. 1991'de Kopuz Gıda Tic.A.Ş'nin kurulması aile için dönüm noktalarından biri oldu. Bu yıldan sonra faaliyetlerine sanayi grubu yatırımları, zincir konsept marketler ve dünya markaları distribütörlüklerini de eklemeye başlayan aile, çay alanındaki koknumunu, 2002 yılında Rize İyidere'de günlük 100 bin tonluk çay kapasiteli bir fabrikayı bünyesine katarak güçlendirdi. Tadımçay, Kopuzçay ve Firuze çay markalı ürünleriyle piyasada yer edindi.

Kopuz Şirketler Grubu, ayrıca tütüm sektöründe de etkin bir konuma ulaştı. Grup, JTI International'ın İstanbul Avrupa Yakası'ndaki distribütorlerinden birisi. Merkezi İsviçre'de bulunan JTI International dünyada en çok satılan 5 sigara markasından üçünün sahibi ve 120 ülkede faaliyet gösteriyor.
Kopuz ailesi,şarküteri, kasap, manav ve balık ürünlerinde uzmanlaşan Tadında Konsept Marketleri ile de 2008 yılında hizmet vermeye başladı. Faaliyete geçtikten 2 ay sonra ise mağaza sayısı 5'e yükseldi.

Gıda Devi Kiler'de gayrimenkule ağırlık verdi

Türkiye 'nin yerel perakende devlerinden Kiler Grubu, şu anda inşaat sektörünün en güçlü isimleri arasında anılıyor. Önce kendi ihtiyaçlarını gidermek için bir inşaat şirketi kuran Kiler, 2007'de Kiler GYO'yu kurmuştu. Şirketin ticari ve konut yatırımlarının yanı sıra lojistik, depo, antrepo ve Anadolu 'da çeşitli kentlerde alışveriş merkezleri projesi bulunuyor.Levent'te 200 milyon dolar maliyetle 64 kat olarak tasarlanan İstanbul Sapphire, Kiler'in en iddialı projesiydi.

Seda Tabak


Geri Dön