28 / 03 / 2024

Körfez Barbaros ve Güney Mahallelerinin imarı ne olacak?

Körfez Barbaros ve Güney Mahallelerinin imarı ne olacak?

Körfez Barbaros ve Güney Mahallelerinde uygulama imar planının askı süresi dün sona erdi. Vatandaşlar belediye encümenin itirazlara ilişkin kararını bekliyor.



Körfez Barbaros ve Güney Mahallelerinde yer alan ve 638 dönümlük alanda yapılan uygulama imar planının askı süresi dün itibariyle sona erdi. Körfez Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde askıya çıkarılan plana itiraz için son günlerde yoğunluk yaşanırken, yüzlerce hak sahibinin dilekçe verdiği öğrenildi. Anakent firması tarafından yapılan uygulama imar planının birçok vatandaşı mağdur ettiği ortaya çıkmıştı. 

Körfez Belediyesi tarafından Anakent firmasına yaptırılan uygulama imar planına yüzlerce vatandaş itiraz etti. 


KARAR ENCÜMENİN

27 Şubat'ta askıya çıkarılan uygulama imar planının 30 günlük askı süresi dün itibariyle doldu. Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek? Edinilen bilgiye göre, askıdan indirilen uygulama imar planına yapılan itirazlar Körfez Belediyesi Encümeni'nin önüne gelecek. Encümen, itirazları inceleyip, 1 5 günlük yasal süre içerisinde olumlu ya da olumsuz bir karar verecek. 


MAHKEMESİ SÜRECİ

Vatandaşların itirazının encümen tarafından reddedilmesi durumunda mahkeme seçeneği gündeme gelecek. Uygulama imar planına itirazlarının kabul edilmemesi durumunda vatandaşların idare mahkemesine başvurma hakkı bulunuyor. İdare mahkemesine yapılacak başvuruların ise 60 günlük süresi bulunuyor. 


PARSELLERE AYRILMIŞTI

Kabakoz olarak da anılan bölgenin uygulama imar planı,  Ankara  merkezli Anakent firması tarafından yapıldı. Plan çalışmasıyla 638 dönümlük alan 2 bin ila 4 bin metrekarelik parsellere ayrılmış, bu parsellerde evi veya arsası bulunanlar, farklı kişilerle hissedar yapılmıştı. 

Vatandaşlar, müstakil tapulu ev ve arsalarında komşularının ya da tanımadıkları kişilerin hissedar edilmesine tepki göstermişti. 



Bizim Kocaeli 


Geri Dön