29 / 03 / 2024

Körfez Devlet Hastanesi 2018'de tamamlanacak!

Körfez Devlet Hastanesi 2018'de tamamlanacak!

Bu yıl içerisinde temeli atılacak olan Körfez Devlet Hastanesi'nin 2018'de yılında tamamlanması planlanıyor.




Körfez Belediyesi tarafından yapılarak Sağlık Bakanlığı'na devredilecek olan Körfez Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binası için protokol imzalandı. Bu yıl temeli atılacak olan bina, 2018'de tamamlanacak. Körfez Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen Körfez Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binası için Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile imzalar atıldı. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törende protokolü Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney imzalarken törende Körfez Kaymakamı Haşan Hüseyin Can, Körfez Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet San ışık, Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı da yer aldı. 


Baran Devreye Girmişti 


Sağlık Bakanlığı tarafından 20172018 yatınm planlamasına alınmayınca Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran devreye girmiş, 'Körfez'e yakışmıyor' dediği Körfez Devlet Hastanesi'nin inşaatını belediyenin öz kaynaklarıyla yapma karan almıştı. Hastane ek binası için hazırlanan ve 'Selçuklu Mimarisi' özelliği taşıyan proje bakanlık tarafından onaylandı. 


12 Yataklı Yoğun Bakım 


7 bin metrekare alana inşa edilecek olan modem ve tam donanımlı yeni hizmet binası ile acil servis ile ameliyathanelere gidiş tüp geçiş ile sağlanacak. Proje 2018 yılı içerisinde tamamlanacak. 

Proje içerisinde ayrıca 12 yataklı yoğun bakım ünitesi de yer alıyor. 6 bin 593 metrekare inşaat alanında yapılacak olan Devlet Hastanesi 3 katlı olarak inşa edilecek. Projede, 12 yataklı yoğun bakım ünitesi de yer alıyor. 


2018 Yılında Tamamlanacak 


İmza töreninde açıklama yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Öncelikle hastane binamızın sağlık camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sağlık önemli. Ülkemizin en büyük sanayi ilçesi olan Körfez ilçemize tabi ki yakışan bir hastane olması gerekir. 


Yaptığımız gayretler içinde bir noktaya varamamıştık. Değerlendinneler sonrasında güzel bir hastane yaptınp sağlık bakanlığına tahsili konusunda karara varmıştık. Sağlık camiamızda son yıllarda devrimler yapıldı. Bizim de bu sağlık alanındaki güzelliklere katkımız olsun diyerek hastanemizi kazandırmış olacağız. Bu sene inşallah temelini atacağız. 2018 yılında bu projeyi tamamlayacağız" ifadelerini kullandı. 


Türkiye'ye Örnek Olacak 


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney de konuşmasında, "Yaklaşık 2,5 yıldır üzerinde çalıştığımız bir projeye imza atmış olacağız. 


Göreve başladığım gün bir karar almıştım. O zaman başkanımla istişareler yaptık. Körfez Devlet Hastanesi'ni nasıl bir atılım haline getirebiliriz diye ciddi bir şekilde çalıştık. Mutlaka yeni bir bina yapılmasını doğru bulduk. Türkiye'ye örnek olabilecek bir çalışma gerçekleşmiş olacak. 

Hastanenin çok geniş bir acil servisi, palyatif bakım merkezi, konferans salonu, yemekhanesi, kafeteryası olacak. Şimdiden hayırlı olsun" dedi. 


ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ 


Ergüney'in ardından Körfez Kaymakamı Haşan Hüseyin Can ise, "Gerçekten kamu hizmetlerinin yürütüldüğü hizmetler önemli. Hastanemizde sağ olsunlar vatandaşlanmız için hummalı bir çalışma var. Hizmetlerin artması için mekanın değişmesi önemli bir ihtiyaçtır. Belediyemiz her türlü konuda gerekli çabayı gösteriyor ve kaynak ayınyor. Bu çalışmalarından ötürü başkanımıza teşekkür ediyorum. 


İçerden kaynak bekleyip hastane yapmaya kalksak 5-10 sene beklerdik belki de. Başkanımıza bu konuda çok teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.


Gölcük Haber Gazetesi


Geri Dön