20 / 04 / 2024

Battalgazi Devlet Hastanesi 2021'de tamamlanacak!

Battalgazi Devlet Hastanesi 2021'de tamamlanacak!

AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın gelişimini hızlandıracak yeni projelerin yolda olduğunu belirtiyor. Çalık, Malatya Havalimanı'na 2. bir terminal binasının yapılacağını ve Battalgazi Devlet Hastanesi'nin 2021'de tamamlanacağını açıkladı.



AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın gelişmesi ve kalkınması yolunda ciddi çalışmalar içinde. Ulaşımdan sanayiye her türlü yatırım için Ankara'da yoğun mesai harcayan Çalık, birçok yeni projenin hayata geçirileceğini belirtiyor. Bunlardan biri Malatya Havalimanı'na yapılacak ikinci terminal binası. Bir diğer yatırım projesi ise ulaşım şehri Malatya'nın trafiğini rahatlatacak olan 54 kilometrelik Kuzey Çevre Yolu. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Çalık, Malatya’yı ekonomik ve sosyal anlamda daha da kalkındıracak yeni projeleri anlattı...

Malatya'nın sanayi altyapısı yatırımcılar için ne kadar cazip? Sanayici ve firmaların belli başlı sorunları neler?

Malatya’mız sanayi şehridir. Ticari geçiş güzergâhındadır ve 6.bölge teşviklerinden yararlanmaktadır. Yatırımcılar için caziptir. Mesleki liseler ile üniversitelerimiz sanayicimizin teknik eleman ihtiyacına yönelik bölümler açmıştır. Bizler OSB'ler ve KSS'lerin altyapılarına dönük yatırımları bakanlıklar nezdinde takip ediyoruz. Özellikle 3.OSB'nin kamulaştırma bedellerini takip ettik ve 40 milyon TL ödenek geldi. 1.OSB'deki arıtma tesisinin yaptığı kirliliği önlemek için Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Fırat Kalkınma Ajansımıza 6 milyon TL ödenek geldi ve ihalesi yapılacak.

Hekimhan'ın maden yatakları için uzun süredir görüşmelerimiz sürüyordu. Oyak Erdemir ve Japon JFE Steel ortaklığında 750 milyon dolarlık bölgeye bir yatırım gerçekleştirilecek ve istihdama büyük katkı sunacak. Demir Çelikte Türkiye'nin ithalati ciddi seviyede. Hekimhan’daki rezervlerin değerlendirilmesi sadece Malatya’ya değil, milli ekonomiye ciddi faydaları olacak.

Yıllardır atıl durumda olan Vagon Onarım Fabrikası arazisinde 100 milyon liralık yatırımla Türk Kızılay'ı tarafından Barınma Sistemleri fabrikası kuruluyor. Bir kez daha ifade ediyorum. Biz ilimize yatırım yapmak isteyenlerin yanındayız.

Malatya'nın öncelikli gündem maddeleri neler? Bunların önceliklerin çözüme kavuşturulması için ne tür adımlar atıyorsunuz?

Malatya'nın en önemli gündem maddesi, dolayısıyla benim de öyle, Malatyamızın kayısısıdır. Türkiye'nin kuru kayısı üretiminin yüzde 90'ını, Dünya'nın %70'inden fazlasını üreten Malatyamızda 50 bin üreticimizi direkt ilgilendiren bir konudur kayısı. 2002'den bu yana Cumhurbaşkanımızın liderliğinde üreticimiz için TARSİM'i getirdik, mazot, gübre, yem desteklemelerinde bulunduk. Bu sene Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli bakanımız nezdinde yürüttüğümüz çalışmanın karşılığıni hamd olsun aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız TMO'nun kayısı alımını yapacağı müjdesini verdi. TMO'nun tarihimizde ilk kez kayısı alımı yapacak olması bizleri çok sevindirdi. Diğer yandan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Malatya Ticaret Borsası'nın Fırat Kalkınma Ajansı ile birlikte projelendirdiği 6 bin ton kapasiteli Kuru Kayısı Lisanslı Depo Projesi inşaatı tamamlandı. Büyükşehir Belediyemizin de lisanslı depo projesinde inşaat çalışmaları sürüyor. İnşallah bir seneye kadar da ikinci lisanslı depoculuğumuz tamamlanmış olacak.

300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanemizin yapımı 2021 sonunda tamamlanacak. Onkoloji Hastanemiz İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde faaliyete başladı. Turgut Özal Üniversitesinde Tıp Fakültesi açıldı. Doğu Anadolu'da iki tane tıp fakültesi olan ender illerden birisiyiz. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Karaciğer Nakil Enstitüsü, Onkoloji Hastanesi, Turgut Özal Tıp Merkezi, Turgut Özal Üniversitesi Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi ve ilçedeki hastanelerimiz ile sağlık başkenti olmaya aday şehiriz.

Malatya hava yolculuğuna cevap verecek şekilde daha büyük bir terminal binasının yapılmasını istedik. DHMİ Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin ile görüştük. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Naci Ağbal'a destekleri için teşekkür ediyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu bakanımız da sonuna kadar projeye destek vereceğini söyledi. Proje, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla yatırım programına alındı.

54 kilometrelik Kuzey Çevre Yolumuz şehrimiz ve bölge için önemli. Güzergah üzerinde 14 Kavşak, 28 Altgeçit, 3 DDY Geçit ve 4 hidrolik köprü bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli talimatları verdi. Bakanımız Adil Karaismailoğlu'nu makamında yaptığımız görüşmeler neticesinde 2022 olarak bitmesi öngörülen Kuzey Çevre yolumuzu Allah nasip ederse zamanında bitirmek üzere Bakanımız da talimatlarını verdi. Bu yıl da 54 km'lik yolun 21 km'si tamamlanmış olacak.

99 km'lik Elazığ, 185 km'lik Adıyaman, 223 km'lik Kahramanmaraş yol bağlantılarının tamamı bölünmüş yol olarak tamamlandı. 246 km'lik Sivas bağlantısı da bölünmüş yol olarak tamamlanmak üzere. Batı yönünde Karahan Tünelini, Güney'de Erkenek Tünelini, Kuzey'de Sivas yolunu, köprüleri, tünelleri inşa ettik. Doğu yönünde yine büyük bir yatırım olan Kömürhan Köprüsünü ve Tünelini tamamlamak üzereyiz.

Malatya Battalgazi'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!


Geri Dön