26 / 04 / 2024

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, 2019 yılında açılması planlanan fakat inşaatı yarım kalan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaat alanındaydı. Karaca, inşaat alanında yaptığı açıklamada yetkililere, "Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ne zaman tamamlanacak?" diye sordu...



CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca,  2019 yılında hizmete gireceği açıklanmasına karşın ödenek alamadığı için yarım kalan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaat alanını ziyaret etti.

Bursada Bugün'den Ezgi Kayı'nın haberine göre; İsmet Karaca 2019'da hizmete gireceği açıklanmasına karşın merkezi hükümet tarafından ödenek ayrılmadığı için, inşaatı yüzde 40 50 seviyesinde yarım kalan ve Bursalıların sağlık hizmetlerine ulaşmasını zorlaştıran Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin bir an önce tamamlanması ve hizmete açılması talebiyle, hastane inşaatı önünde basın açıklaması yaptı.

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

"BURADA ZULMÜN RESMİNİ GÖRÜYORUZ"

İsmet Karaca açıklamasında, "Bugün burada 110 dönümlük alanın 100 dönümüne kurulmaya başlayan hastane inşaatının önündeyiz. Burada Bursa halkına yaşatılan zulmün resmini görüyoruz, edindiğimiz bilgiye göre buraya yıllık 400 milyon lira kira ödeniyor, bu parayla kaç tane hastane yapılabilecekken bu para burada boşuna akıyor.  Yıkılan devlet hastanelerinin alanlarına ne yapılacak belli değil, biz bu sorulara yanıt istiyoruz. Bu alanlar rant uğruna peşkeş mi çekilecek yoksa kamu yararına mı kullanılacak merak ediyoruz.

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

"AVM Mİ AÇILDI HASTANE Mİ BELLİ DEĞİL"

Karaca, şehir hastanesini hedef alarak, "Bursa Şehir Hastanesi ulaşım alt yapısı hazırlanmadan açılmıştır, Bursa Büyükşehir Belediyesi bütün yatırımları eksik bıraktı, bu çağda 10 günde hastane yapılırken bizim durumumuz ortada. Emek'ten Şehir Hastanesi'ne uzanacak raylı sistem için 600 milyon lira alınmıştır ancak yapılmamıştır. Bursa Şehir Hastanesi'nin kamulaştırılması ve halka kazandırılması gerekiyor. AVM mi açıldı, hastane mi açıldı belli değil bunun acilen çözülmesi gerek" diye konuştu.

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin inşaatı TBMM'de!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Geri Dön