25 / 04 / 2024

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi Nisan 2023'te tamamlanacak!

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi Nisan 2023'te tamamlanacak!

Bursa'nın sağlık alanında büyük ihtiyacını karşılayacak olan Acemler'deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin yapımı 2017'de başlamıştı. Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, 1281 yatak kapasiteli hastanenin Nisan 2023'te tamamlanacağını açıkladı.



Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz, bugünkü köşesinde Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

İşte Namık Göz'ün 'Acemler'deki dönüşümde iki önemli ayrıntıya dikkat' başlıklı yazısı...

Uzun süreden beri Acemler, yeni stadyum ve hastane inşaatının bulunduğu bölgeye gidememiş, daha doğrusu ana yoldan transit geçişlerde sadece göz ucu ile bakma imkanı bulabilmiştim.

Hem hastane inşaatının başlaması hem de Acemler'de yapılan çalışmalar ile ilgili toplantı daveti gelince fırsatı kaçırmak istemedim.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin, Refik Özen, Atilla Ödünç, Zafer Işık, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'ın katıldığı toplantının birinci bölümü yapımına yeniden başlanan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi önünde başladı.

Hastane bölümünü ayrı bir başlıkta anlatacağım.

Öncelikle geçmişte bu bölge ile ilgili çok hata yapıldı. Stadyumun böylesine yoğun, hatta İstanbul Şehitler Köprüsü ile yarışan trafiğin olduğu bölgeye yapılması birinci hataydı, o yetmez gibi tam karşısına hastane inşaatına başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, deyim yerindeyse sorun yumağını kucağında buldu. Son aylarda tüm enerjisini bu bölgenin dönüşümüne harcayan Aktaş'a göre, Acemler Kavşağı ile kavşaktaki trafiği etkileyen farklı bölgelerde yapılacak yatırımlarla yoğunluk yüzde 27 oranında azalacak.

Sunum sırasında, dikkatimi çeken iki ayrıntıyı Başkan Aktaş'a soru olarak yönelttim. Aynı konu AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'ın da dikkatini çekmişti.

Birincisi, Hayran Caddesi'ni Oulu'ya bağlayan tüp geçit tamamlandığında Hayran Caddesi'nden gelen araçlar, Çekirge yönüne dönemeyecek. Sürücü alışkanlıklarını değiştirmek çok zor. Bunun ileride sorun çıkarmasından endişe ediyorum. Davut Gürkan da teknik heyete bunun dikkate alınması önerisinde bulundu.

Aslında, halen Asayiş Şube Müdürlüğü'nün kullandığı polise ait binanın da tıpkı karşısındaki sosyal tesisler gibi takas yapılarak sorun çözülebilir.

Yine yolla ilgili diğer bir konu; düzenlemeler arasında, Çaça Kavşağı'na bağlanan Sheraton önündeki yolun sadece gidiş istikameti olarak tek yön olması planlanıyor. Bu da o bölgeye dönüş yapmak isteyenler için soruna neden olacak.

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi Nisan 2023 te tamamlanacak!

ALİ OSMAN SÖNMEZ DEVLET HASTANESİ NİSAN 2023'TE

Bursa'nın sağlık alanında büyük ihtiyacını karşılayacak olan Acemler'deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin yapımına 2017 yılında başlanmıştı.

Ancak yüklenici firmanın iflas etmesi üzerine yüzde 40'ı tamamlanan hastanenin inşaatı durdu. İhale yeniden yapıldı ve yeni firma 2 ay önce inşaata yeniden başladı. İhale şartnamesine göre, inşaatın 800 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Yer tesliminin üzerinden iki ay geçti. Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, 1281 yatak kapasiteli hastanenin Nisan 2023'te tamamlanacağını belirterek, hastanenin Sağlık Bakanlığı ve Sönmez Holding'in katkılarıyla yapıldığını söyledi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri en çok önem verdiği konulardan birinin sağlık hizmetleri olduğunu vurgulayarak, Bursa'da bugüne kadar 5 milyar liralık sağlık yatırımı yapıldığını, buna Şehir Hastanesi'ne raylı sistem inşaatının da dahil edilmesiyle 7 milyara ulaşacağını kaydetti.

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ise koronavirüs sürecine rağmen yatırımların devam ettiğini ifade ederek, muhalefeti eleştirdi. Dr. Esgin, 'AK Parti'ye muhalefet etmekle Türkiye'ye muhalefet etmeyi birbirine karıştıran zihniyetlerin millet ve memleket için ne kadar yanlış bir yolda oldukları bir kez daha ifade etmek istiyorum' dedi.

Şehir Hastanesi ile hemen hemen aynı kapasitede olacak Ali Osman Devlet Hastanesi'ni bekleyen en önemli sorunlardan biri de trafik yoğunluğu olacak.

Bursa'da 70 bin konut dönüşüme giriyor!


Geri Dön