26 / 04 / 2024

Körfez'de imar planlarında sorun mu yaşanıyor?

Körfez'de imar planlarında sorun mu yaşanıyor?

Körfez'de yüzlerce müstakil tapu sahibi, başkalarıyla ortak edildi. Evleri üzerinde başkalarının hissedar olduğunu öğrenen vatandaşlar ayaklandı. 650 dönüm arazi konut dışı çalışma alanı ilan edildi.



Körfez ilçesinde "Kabakoz" olarak anılan ve Barbaros Mahallesi ile Güney Mahallesi sınırları içinde yer alan 650 dönüm arazi konut dışı çalışma alanı ilan edildi. Gazetemizin dünkü manşetinde yer alan haber vatandaşı ayağa kaldırdı. Kabakoz bölgesindeki hak sahipleri, Körfez Belediyesinde askıya çıkarılan uygulama imar planını incelemek için belediyeye koştu. 



ARSALAR BİRLEŞTİ 

Anakent firmasının yaptığı uygulamayla 200 ila 400 metrekare arasında olan hisseli tapular 2 bin ila 4 bin metrekarelik tek parseller haline getirildi. Hal böyle olunca kendisine ait evi ve arsası olan kişiler, komşuları ya da dışarıdan gelen hiç tanımadıkları kişilerle hissedar oldu. "Bize kimse bir şay sormadı, mağdur edildik" diyen Körfez halkı, ayaklandı. 



BİR AY SÜRE VAR 

Başta belediye yöneticileri olmak üzere muhtarlar ve siyasi parti temsilcilerini telefon yağmuruna tutan vatandaşlar uygulama imar planına tepkili. Körfez halkı şimdi plana itiraz etmek için hazırlık yapıyor. Belediyede askıya çıkan uygulama imar planına vatandaşların bir ay itiraz süresi var, daha sonra mahkeme süreci başlayacak. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön