25 / 04 / 2024

Körfez'de itiraz reddedildi, yıkıma başlandı!

Körfez'de itiraz reddedildi, yıkıma başlandı!

Kocaeli Körfez Güney Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bina için yasal sürecin tamamlanmasıyla beraber Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkım çalışmalarına başlandı.



Kocaeli Körfez Güney Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bina için yasal sürecin tamamlanmasıyla beraber Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleriyle çalışmalara başlandı. Vatandaşlara gerekli tebligatların yapılması sonrasında bina boşaltıldı ve yıkıma hazır hale getirildi.

Körfez de itiraz reddedildi, yıkıma başlandı!

TEK TEK YIKIYORUZ

Ses Gazetesi'nde yer alan habere göre; sabah saatlerinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından yıkım işlemlerine başlandı. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de yıkım alanına geldi ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı. “Güney Mahallemizde 99 depreminde ağır hasar gören binanın yıkımı için buradayız” diye konuşan Başkan Şener Söğüt, “İlçemizde 99 depreminde ağır hasar alan 3 bina kalmıştı. Birini şu an Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yıkıyoruz. Diğer iki binayı da en kısa süre içerisinde yıkacağız.

Körfez de itiraz reddedildi, yıkıma başlandı!

60 TANE ORTA HASARLI BİNA VAR

Bunun dışında da Körfez’de 60 tane orta hasarlı bina bulunuyor. Bunların 40 tanesi köylerimizde. Tek katlı evler. Dolayısıyla şehir merkezimizde 20 tane var. Onlarla ilgili de son çıkan düzenlemeye göre adımlar atacağız. Yeni düzenleme, vatandaşlarımıza güçlendirme projesini yaparak iskan alma kolaylığı sağlıyor. Eğer gerekli adımları atmazlarsa, onları da yıkmak zorunda kalacağız” dedi.


Geri Dön