25 / 04 / 2024

Körfez yıkım planı

Körfez yıkım planı

Kocaeli Körfez Güney Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bina için yasal sürecin tamamlanmasıyla beraber Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkım çalışmalarına başlandı.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Ankara Adliyesi'nin yıkım kararı iptal edildi!

Melih Gökçek döneminde yapılan ve Ankara Adliyes’sinin yıkım çalışmaları sonrası Ulaşım Transfer Merkezi yapılmasını öngörülen imar planı, yargının kararı ile iptal edildi.

Uzungöl’de kısmi yıkım kararı!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde, yıkım kararı hakkında gelinen son noktayla ilgili bina sahiplerini bilgilendirmek için toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, yeni imar planı kapsamında 17 binada kısmi yıkım gerçekleşeceğini, 6 binada ise yıkım gerçekleşmeyeceğini açıkl

Körfez Belediyesi'nden iş yerlerine yıkım kararı!

Kocaeli Körfez Yarımca Mimar Sinan Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bulunan kira sözleşmeleri yenilenmeyen 3 iş yeri için yıkım kararı verildi.

Bodrum'da imar planına aykırı yapıların yıkım işlemleri sürüyor!

Bodrum'da imara aykırı bölümleri tespit edilen otel, villa, rezidans ve lüks dairelerin yer aldığı 19 projede yıkım çalışmaları devam ediyor...

Kentsel Dönüşüm Planı’yla 500 milyon dolarlık tasarruf!

Kentsel Dönüşüm Planı’nın ülke ekonomisine de ciddi katkı sunacağını söyleyen Baymak CEO’su Ender Çolak, “Yapılacak yeni binalarda kullanılacak enerji verimliliği yüksek ürünler sayesinde Türkiye, yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık tasarruf edebilir” dedi.

Adana Köprülü Mahallesi'nin dönüşüm planına onay!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Köprülü Mahallesi'nin 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 imar planları onaylandı. Bölgede dönüşüm planında sona gelindi. 

Akmerkez AVM'de yıkım kararı!

Etiler'de yer alan Akmerkez AVM’de yıkım kararı alındı. Beşiktaş Belediyesi, 4 yıl önce yapılan plan değişikliğinde inşa edilen alanları projeye aykırı buldu.

Ankara Turizm Otelcilik Okulu yıkımı ve imar planı TBMM'de!

Ankara Turizm Otelcilik Okulu binasının yıkımına, binayla ilgili asbest tespiti yapılıp yapılmadığına ve alanla ilgili imar planı değişikliği meclis gündemine taşındı...

Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durduruldu ama tartışma bitmedi!

"Asbest’"iddiaları ile yıkımı mahkeme tarafından yıkımı durdurulan Havagazı Fabrikası’nda tartışma sürüyor. Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz haziran ayında fabrikanın da yer aldığı arazide imar plan değişikliği yaptığı öğrenildi.

İzmit Körfez Mahallesi'ndeki eski binanın yıkımı için çağrı!

İzmit Körfez Mahallesi 42 Evler Şehit Basri Sokak’ta depremden sonra tamamen terk edilen binanın yıkımı için bölge sakinleri yetkililerini göreve çağırdı.

Bursa Yıldırım'ın 100 yıllık yatırım planı hazırlandı!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Karapınar-Değirmenönü'nde modern bir kenti ortaya çıkaracak 100 yıllık bir plan hazırlandı. 239 hektarlık alanda 35 bin nüfusu kapsayan plan, akademik odalar tarafından da olumlu karşılandı.

Körfez yıkım planı Haberi

Körfez yıkım planı

Kocaeli Körfez Güney Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bina için yasal sürecin tamamlanmasıyla beraber Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleriyle çalışmalara başlandı. Vatandaşlara gerekli tebligatların yapılması sonrasında bina boşaltıldı ve yıkıma hazır hale getirildi.

TEK TEK YIKIYORUZ

Ses Gazetesi'nde yer alan habere göre; sabah saatlerinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından yıkım işlemlerine başlandı. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de yıkım alanına geldi ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı. “Güney Mahallemizde 99 depreminde ağır hasar gören binanın yıkımı için buradayız” diye konuşan Başkan Şener Söğüt, “İlçemizde 99 depreminde ağır hasar alan 3 bina kalmıştı. Birini şu an Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yıkıyoruz. Diğer iki binayı da en kısa süre içerisinde yıkacağız.

60 TANE ORTA HASARLI BİNA VAR

Bunun dışında da Körfez’de 60 tane...