25 / 04 / 2024

Körfez Belediyesi'nden iş yerlerine yıkım kararı!

Körfez Belediyesi'nden iş yerlerine yıkım kararı!

Kocaeli Körfez Yarımca Mimar Sinan Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bulunan kira sözleşmeleri yenilenmeyen 3 iş yeri için yıkım kararı verildi.



Kocaeli Körfez Yarımca Mimar Sinan Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde yer alan ve belediyeye ait prefabriklerde kira sözleşmeleri yenilenmeyen 3 iş yeri bu sabah zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Binaların yıkımının gerçekleşeceği öğrenildi

Özgür Kocaeli'de yer alan habere göre; yaklaşık bir ay önce de uyarı yapılan ve mahkemenin geçici olarak uygulamayı durdurma kararı almasının ardından işyerleri faaliyetlerini sürdürüyor. Kira ödenmemesi nedeniyle başlatılan tahliyelere yeniden başlandı.

Bu sabah işyerlerine gelen zabıta ekipleri binaların içinin boşaltılması sonrasında kapılara mühür vurdu. Mühürleme ve yıkım karar sonrasında yaklaşık bir ay süren mahkeme sürecinin ardından kiracıların aleyhine sonuçlanmasından sonra, Kaymakamlık tarafından verilen talimatla uygulanacağı kaydedildi..

Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan bu iki dükkanın yanı sıra, yine aynı caddede dere üzerinde bulunan balıkçının da boşaltılıp yıkılacağı açıklandı. 


Geri Dön