19 / 04 / 2024

Körfez'de tapusu iptal edilen arazilerin bedellerinin ödenmesi TBMM'de!

Körfez'de tapusu iptal edilen arazilerin bedellerinin ödenmesi TBMM'de!

Kocaeli'nin Körfez ilçesi Çamlıtepe Mahallesi'nde yer alan ve tapusu iptal edilen arazilerin bedellerinin ödenmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan, Kocaeli'nin Körfez ilçesi Çamlıtepe Mahallesi'nde yer alan ve tapusu iptal edilen arazilerin bedellerinin ödenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tükkan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Tükkan, ''Kocaeli'nin Körfez İlçesi Çamlıtepe Mahallesi'nde yer alan araziler 1986 yılında Körfez Belediyesi tarafından satışa çıkarılmıştır. Satışla birlikte imara açılan arazilerde yapılaşma başlamış ve gerekli altyapı ihtiyaçları sağlanmış ancak İzmit Orman İşletmeleri tarafından Körfez Belediyesi mahkemeye verilmiştir. Mahkeme sonucuna göre verilen tapular iptal edildiğinden, Körfez Belediyesi'nin satışına katılan tapu sahipleri resmi olarak mağdur edilmiştir. Belediye ve Orman İşletmesi arasında çözümsüzlük devam ettiğinden, tapusu iptal edilen arazilerde mevcut yapıların akıbeti belirsizliğini korumaktadır'' diye konuştu. 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan'ın soruları:

1- Mahkeme sonucu tapusu iptal edilen vatandaşlarımıza, arazi bedellerinin geçen süre zarfındaki maddi kayıpları ve inşaat masrafları göz önüne alındığında yasal faizi ile birlikte herhangi bir ödeme yapılmış mıdır?

2- Eğer herhangi bir ödeme yapılmadıysa belediye tarfından bu ödemeler ne zaman gerçekleştirilecektir? Gerçekleştirilecekse ödemeler ne zaman başlayacaktır? Körfez Belediyesi'nin bu ödemeler için yeterli kaynağı var mıdır?

3- Bakanlığınız ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yukarıdaki konu hakkında herhangi bir görüşme ya da protokol gerçekleştirilmiş midir?

4- Kocaeli genelinde yıllara göre son 30 yıl içinde ne kadar orman arazisi imara açılmıştır? Kocaeli genelinde ne kadar orman arazisi satışı gerçekleştirilmiştir?
 


Geri Dön