25 / 04 / 2024

Korkutan dolar tahmini! Dünyaca ünlü banka açıkladı

Korkutan dolar tahmini! Dünyaca ünlü banka açıkladı

Morgan Stanley, doların küresel çağdaki güçlenmesinin ekonomik krizler ile sonuçlanacağını tahminin de bulundu. İşte detaylar…



Dünyanın en ünlü bankalarından olan Morgan Stanley dolardaki son rallinin hisse senetleri de dahil olmak ile beraber riskli varlıklar için risk oluşturduğunu ve geçmişte de dolarda yaşanan benzer rallilerin finansal ya da ekonomik krizler ile sonuçlandığını ifade etti.

Morgan Stanley'in açıklamalarına göre; dolardaki ralli bir kriz ile sona erebilir.

Fed'in agresif faiz artış döngüsü ile birlikte de dolar bu yıl birçok para birimi karşısında da değer kazandı. Euro, dolar karşısında 2002 senesinden bu yana ise en düşük seviyeye, sterlin de tarihi düşük seviyeye düştü.

Dolar endeksi sene başından bu yana yüzde 19 çıkarken ABD Borsaları yüzde 23 şeklinde düştü.

Morgan Stanley, ABD Kıdemli Stratejisti Michael Wilson paylaştığı bir not ile 2008 yılı küresel finansal kriz, 2021 yılı borç krizi ve 2000 yılı teknoloji hisselerindeki 'dot-com balonu'na atıfta bulunarak "Tarihsel olarak bakıldığında dolardaki yükseliş genelde ekonomik/finansal krizler ile sonuçlanır" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Korkutan dolar tahmini! Dünyaca ünlü banka açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön