29 / 03 / 2024

Korkuteli Otogarı ve Fatih Bulvarı açıldı!

Korkuteli Otogarı ve Fatih Bulvarı açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Korkuteli’nde yapımı tamamladığı Otogar ve Fatih Bulvarı’nın açılışı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla açıldı. Çavuşoğlu , Korkuteli’nde olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti




Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Korkuteli’nde yapımı tamamladığı Otogar ve Fatih Bulvarı’nın açılışı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla açıldı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Menderes Başkan’ın bir senede Antalya’ya çok önemli yatırımlar kazandırdığını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız arı gibi çalışıyor” dedi. Antalya’da 2015 yılında G20 Zirvesi ve NATO Dışişleri Bakanları toplantısının yapılacağını söyleyen Çavuşoğlu, Antalya’yı bir diplomasi şehri yapacakların söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, Antalya’nın çok şanslı bir dönem yaşadığını belirtti.



Fatih Bulvarı açılışına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Millvetvekilleri, AK Parti Antalya İL Başkanı Rıza Sümer, Büyükşehir Bürokratları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılışta konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , Korkuteli’nde olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Böyle güzel bir yolu iki belediyemiz arasındaki dayanışma içinde yaptı. Hizmeti bereketli kılan birlik ve beraberliktir. Hizmetin partisi olmaz. Seçime giderken herkes kendi partisinden aday oldular. Halkın iradesine saygı duyacağız. Halkın oyuna tepki göstermeyeceğiz 14 senedir siyasetin içindeyim hiçbir zaman parti ayrımı yapmadım. İstenen hizmet halk için millet için. Birlik beraberlik olursa bereket daha fazla oluyor. Her iki belediye başkanını birliktelikleri için teşekkür ediyorum. Hizmeti yaparken, güçleri birleştirelim. Bu yol yapıldı, herkes faydalanacak.  Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm arkadaşları ile arı gibi çalışıyor. Her hafta sonu başka bölgelerde yerinde hizmetleri inceliyor. Hizmetin sırrı buradadır. Antalya’nın her yerine hizmet götürmek için çalışıyoruz. Bu yolun devamı Elmalı, Kaş ve Kalkan’a bağlayacağız. Korkuteli’ni yeni yollar ile denize bağlayacağız. Burdur, Afyon üzerinde Ankara’ya gidecek yeni güzel bir yol daha yapacağız” dedi.  


3. HAVALANI’NIN FİZİKİ ÇALIŞMASI YAPILIYOR


Korkuteli Küçükköy’e 40 kilometre uzaklıktan su getirdiklerini hatırlatan Çavuşoğlu, “Ben İstanbul’a 200 kilometre uzaklıktan su getiren Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte siyaset yaptık. Seçim döneminde Küçükköy’e suyu getireceğiz dedik ve getirdik. Başbakanımız Konyalı olduğum kadar aynı zamanda Antalyalıyım diyor. Bütün hizmetlerin Antalya’ya gelmesinde gereken bütün desteği veriyor. Bir şehrin ulaşılabilir olması lazım. Antalya gibi dünya markası ise şehre her koldan ulaşılır olması lazım. Antalya’yı İstanbul’a bağlayacak hızlı tren çalışmasına başlıyoruz. Manavgat üzerinden Konya ile bağlantı sağlayacak hızlı tren güzergahını da en kısa zamanda yapacağız. Bu yollar yetmez, otobanlar da yapmamız lazım. Afyon’dan gelen Burdur’dan geçecek otoban ile Antalya Mersin arasındaki bağlantıyı sağlayacağız. Antalya’nın iki tane havaalanı var. Antalya’ya gelen turist sayısı her geçen yıl artıyor. Havaalanı da her geçen gün büyüyor. Gazipaşa Havaalanı’na geçen yıl 1 milyon yolcu iniş yaptı. Antalya’ya üçüncü bir havaalanı kazandırmak için arazi incelemesi yapıyoruz. Her türlü bilimsel çalışma yaparak Demre ve Kaş bölgesine yeni bir havaalanı kazandırmak istiyoruz. Fiziki imkan olursa 3’üncü havaalanını yapacağız” diye konuştu.


ANTALYA KONGRE MERKEZİ OLACAK


Antalya girişinden doğu ilçelerine doğru yeni bir çevre yolu yapılacağını söyleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Menderes Başkan’ın yaptığı yeni yollar köprülü kavşaklar herkes görüyor. Menderes Başkan çalışıyor biz destek veriyoruz. Antalya’ya yeni kazandırılacak arıtma yatırımları var. Yeni arıtmalar ile suyumuz her zamankinden daha temiz olacak. Antalya’ya dünyaya açılan önemli bir penceredir. 2016 yılının Nisan ve Ağustos aylarında Türkiye’de ilk kez EXPO organizasyonunu yapacağız. 6 ay açık kalacak EXPO’dan sonra Antalya Biyolojik merkez olacak. Dünya’nın her bölgesinden EXPO içi misafirler gelecek. Bu alanın içerisine 6 bin kişilik kongre merkezi yapacağız. Antalya’yı sadece bir turizm merkezi değil, aynı zamanda bir kongre merkezi yapacağız. Kongre merkezi Antalya şehir merkezindeki vatandaşlarımız yanı sıra, dağ da keçi güden vatandaşlarımız için bile çok önemlidir” dedi.


ÖNEMLİ DİPLOMASİ TOPLANTILARI ANTALYA’DA


Antalya’yı bir diplomasi şehri yapmak için çalıştıklarını dile getiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, konuşmasında şunlara değindi: “Kasım ayında dünya liderleri Antalya’ya geliyor. 24 tane dünyanın en önemli lideri Antalya’da olacak. Cumhurbaşkanımızı dünya liderlerini Antalya’da ağırlayacak. Mayıs ayında ise NATO Dışişleri Bakanları toplantısı Antalya’da gerçekleştirilecek. Aday olan ülkelerin Dışişleri Bakanlarının Antalya’da ağırlayacağız. Antalya’yı dünyanın önemli etkinlerinin yapıldığı bir merkez haline getireceğiz. Bu çalışmaları birlik ve beraberlik içinde hükümetimiz ve yerel yönetimlerimizin işbirliği ile yapıyoruz. Ortamlaşa çalışmayla birlikte yapıyoruz. Antalya hizmetlerin en iyisine layıktır. Bizler sizlerin hizmetkarıyız. Size hizmet etmeye devam edeceğiz. Korkuteli’ne bu hizmetimiz hayırlı uğurlu olsun.”



‘NERDE KALMIŞTIK ANTALYAM’


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ise Korkuteli’ne güzel bir eserin kazandırılmasında birlikte olduklarını belirterek, “Yaklaşık bir sene önce Korkuteli’nde ziyaretlerde bulunduk. O süreçte sizlere çeşitli hizmetlerimiz ile ilgili sözler verdik. Verdiğimiz sözlerin arkasında durmak için çalıştık. Her sözümüzün arkasında durduk. Korkuteli girişi Antalya ve Fatih Bulvarı Caddesi’nin çalışmaları Korkuteli Belediyesi tarafından başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet sınırlarının genişlemesiyle bizim de buralara hizmet etme şansımız oldu. Yaklaşık 3 milyon 90 bin TL bir ödenek ile aydınlatmasından, kaldırım taşlarına kadar Korkuteli’ne yakışır bir yol olarak ortaya çıktı. Korkuteli Belediyesi tarafından başlatılan bu yol çalışması Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandı. Biz hizmetlerimizde bizden önce yapılan her çalışmaya destek oluyoruz. Çalışmaları kaldığı yerden sürdürüyoruz. ‘Nerde kalmıştık Antalyam’ demiştik. ‘Nerde kalmıştık’ diyerek yola devam ediyoruz” dedi.


ANKARA’DAN ÖNEMLİ DESTEKLER


Menderes Türel, konuşmasın ı şöyle sürdürdü: “Korkuteli Belediyemizin otogar çalışması var. Otogar ve Toptancı Haller Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. 3 milyon 913 bin TL bir harcama yaptık. Burada bizden önce Korkuteli Belediyesi’nin kamulaştırma çalışması vardı. Büyükşehir Belediyesi olarak kamulaştırma çalışmalarına başladık. 



Vatandaşlarla anlaşmaya çalışıyoruz. Otogar içerisindeki sıkıntıları çözdük. 12 yazıhane, 5 sosyal tesis ve idari birimlerimiz ile Otogar halkımıza hayırlı olsun. Hizmetin siyaseti olmaz. Hep birlikte hizmet için çalışıyoruz. Antalya çok şanslı bir dönem yaşıyor. Geçtiğimiz hafta Ankara’da Başbakan Yardımcımız, Dışişleri Bakanımız ve 7 bakanımızın katılımı ile bir toplantı yaptık. G20 zirvesi ile ilgili yapılacak çalışmaları konuştuk. Antalya’da dünyanın bütün liderlerini Antalya’da ağırlayacağız. Antalya bu toplantıların yapılmasının kararını veren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız Antalya’nın bir milletvekiliyim diyor. Cumhurbaşkanımızın Antalya’ya olan ilgisi herkes tarafından biliyor. Bakanlarımız ve vekillerimiz öneli gayretler gösteriyor.”


KAMU GÖREVLİLERİ HİZMET İÇİN ÇALIŞIYOR


Antalya Valisi Muharrem Türker ise, kamu görevlilerinin vatandaşın hizmeti için çalıştığını belirterek, “Size hizmet etmek için bu görevlerdeyiz. Vatandaşın bu ilgili ve heyecanını görünce hizmet aşkımız artıyor. Yol denilene diğer bütün hizmetlere kapı aralar. Eskiden gidilmeyen yol sizin değildi. Bugün biz daha da ileri götürmek zorundayız. Artık bugün otoban ile hızlı demir ağları ile gidilemeyen yer sizin değildir. Artık Türkiye’de gidilemeyen yer kalmamıştır. Antalya’yı Demiryolu ile bağlayacak iki tane projemiz var. İki ana hat ile hızlı demiryolu ağı ile dünyaya bağlanacak. Antalya denilence, çok daha fazlasından bahsediliyor. Memleket ekonomisine çok ciddi hizmetler sağlanıyor” diye konuştu.  


FATİH BULVARI VE OTOGAR AÇILDI


Konuşmalardan sonra ise Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Başkan Türel, katılıcılarla birlikte Fatih Bulvarı’nın açılış kurdelesini kesti. Daha sonra Korkuteli Otogar’ını gezen Başkan Türel ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Otogar’ın açılışını yaptı. 



Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön