26 / 04 / 2024

Koronavirüs İtalya'da en çok inşaat sektörünü etkileyecek!

Koronavirüs İtalya'da en çok inşaat sektörünü etkileyecek!

Koronavirüsten kaynaklanan acil durumun en çok inşaat, tekstil sanayisi, turizm, otel ve restoranları etkileyeceği belirtiliyor.



İtalya'da koronavirüs salgınında (Kovid-19) vaka ve yaşamını yitirenlerin sayısı artarken, Avrupa Birliği’nin (AB) 3. büyük ekonomisi ülkede virüs nedeniyle turizm başta olmak üzere ekonomik faaliyetlerin büyük ölçüde aksaması büyümede endişelere neden oluyor.

Anadolu Ajansı muhabirinin derlediği bilgilere göre, ülkede 21 Şubat tarihinden bu yana her gün artarak süren koronavirüs salgınının etkileri, ülke genelinde turizm, sağlık, ekonomi, sanayi, spor gibi pek çok alanda görülüyor.

Koronavirüs salgınının Avrupa’da en çok etkilediği yer İtalya olurken, İtalya Sanayiciler Konfederasyonu (Confindustria), Kovid-19’un yılın ilk yarısında İtalyan ekonomisini "güçlü" biçimde etkileyeceği tahmininde bulundu.

2019'u yüzde 0,3 büyüme oranıyla kapatan İtalya'da hükümet, 2020 yılı için yüzde 0,6'lık büyüme öngörüyor. Fakat uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody's, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasının bu yılın ikinci çeyreğinde ekonomiyi olumsuz etkilemesinin beklendiğini bildirerek, İtalya'nın büyüme tahminini yüzde 0,5'ten eksi 0,5'e düşürmesi de dikkati çekti. 

Ayrıca, Cerved Rating Ajansı’nın hazırladığı "Koronavirüsün mali olmayan İtalyan şirketlerine etkisi" isimli raporunda, Kovid-19’un yol açtığı acil durumun yıl içinde çözüme kavuşturulmaması ve alınan önlemlerin ülkenin en verimli olan bölgelerinde ekonomiyi etkili bir biçimde durdurması halinde, her on şirketten birinin temerrüt riski taşıdığına işaret edildi.Söz konusu krizin, 2020'nin ortasında çözülmesi halinde, temerrüt riskinin yüzde 4,9 oranında olabileceği, krizin bütün bir sene sürmesi durumunda ise riskin yüzde 10,4’e çıkabileceği kaydedildi. Koronavirüsten kaynaklanan acil durumun en çok inşaat, tekstil sanayisi, turizm, otel ve restoranları etkileyeceği belirtildi.

 

Küresel ekonomi koronavirüs riski altında!


Geri Dön