29 / 03 / 2024

Koronavirüs otel inşaatlarını vurdu!

Koronavirüs otel inşaatlarını vurdu!

Otelleri.net ekibinden Ecem Güneş, Emlakkulisi.com okurları için ''Koronavirüs otel inşaat sektörüne olumsuz etkileri'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...



Koronavirüs tüm sektörler gibi otel inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Verilere göre; dünya çapında 900 otel inşaatının yapımı virüs sürecinde durdu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs bu yıl turizm sektöründe de planların değişmesine ve ertelemelere neden olmuştur. Turizm sektörünün önemli parametrelerinden biri olan otel yatırımları da salgın sürecinden etkilenen alanlar arasında yer almaktadır.

Bu olumsuz etki beklenenin altında olsa da, Tophotelprojects’in açıkladığı verilere göre dünya çapında yapımı devam eden yeni otel inşaatlarının yüzde 3.7’sini oluşturan 952 proje tamamen iptal edilmiş, yüzde 11’inin yatırımı ertelenmiştir. Mayıs 2020’de iptal edilen proje sayısının 179, beklemeye alınan proje sayısının ise 816 olduğu görülmüş, bu araştırma 7 bin 320 otel projesi üzerinden yapılmıştır.

Salgın nedeni ile iptal edilen ya da beklemeye alınan projelerin ülkelere dağılımı incelendiğinde ise Orta Doğu’nun mevcut durumdan en çok etkilenen yer olduğu görülmektedir. Yüzde 31,2 ile Orta Doğu en çok iptal ve ertelemenin yaşandığı bölge olurken yüzde 18,8’erlik oranla Asya-Pasifik ve Afrika ikinci sırada yer almaktadır. Sırayı Latin Amerika yüzde 15,9, Avrupa yüzde 13,8, Amerika ise yüzde 8,6 oranları ile takip etmektedir.

DÜNYADA KORONA VİRÜS SALGININDAN ETKİLENEN OTEL PROJELERİNİN BÖLGELERE DAĞILIMI

 Koronavirüs otel inşaatlarını vurdu!

Otelleri.net ekibinden

Ecem Güneş


Geri Dön