25 / 04 / 2024

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl değiştirdi?

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl değiştirdi?

Move İç Mimarlık AŞ Kurucusu Barış Küpçü, koronavirüsün ev sahiplerinin yaşam tercihlerinde değişiklik yarattığını dile getirdi. 



Move İç Mimarlık AŞ Kurucusu Barış Küpçü, pandemi ı döneminde yaşam alanlarında geçirilen süreye paralel iç mimaride değişiklik taleplerinin arttığını belirterek, "Müstakil ev sahipleri peyzaj düzenlemesiyle, apartman dairesi sahipleri ise fazla eşyalardan kurtularak yaşam alanlarına ferahlık katmaya çalışıyor." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Küpçü açıklamasında koronavirüsün iç mimarlık sektörü ve müşteri taleplerine etkilerini değerlendirdi.

Küpçü, insanların bu süreçte görüntüden çok konfora verdiği önemin arttığını söyleyerek "Evlerde alanların iyi değerlendirilemediği, yaşam alanı adıyla tasarlanan yerlerin aslında yaşam alanı olmadığı daha iyi anlaşıldı" şeklinde konuştu.

"Yüksek ücretler ödemeden yaşam alanlarını güzelleştirmek mümkün" 

Salgın döneminde müşterilerden gelen taleplere de değinen Küpçü şunları söyledi: 

"Müstakil ev sahipleri peyzaj düzenlemesiyle, apartman dairesi sahipleri ise evdeki tüm fazla, onları rahatsız eden eşyalardan kurtulup, yıllardır kullandığı koltuğun ne kadar rahatsız olduğunu anladıktan sonra bunun değişimiyle ilgili taleplerde bulunuyor. Kimi evinin, kimi eşyasının rengini değiştirerek farklı çözümlerle yaşadığı yere ferahlık katmaya çalışıyor."

Yaşam alanlarını güzelleştirmenin ciddi ücretler ödemeden de olabileceğini belirten Küpçü, "İnsanlar sadece fazla eşyalarından kurtularak, evinin duvar rengini değiştirerek bile çözüm üretebilir. Renk konusunda açık ve daha yumuşak toprak renklerine yönelmeyi tavsiye ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl değiştirdi?

"Tasarımlarda 'iç bahçe' üzerine gitmeye çalışıyoruz" 

Bu süre içerisinde çalıştıkları tüm evlerde, apartman dairesi dahi olsa "iç bahçe" üzerine gitmeye çalıştıklarını anlatan Küpçü, "Bu bahçe için de genelde evin en atıl köşelerini ya da en çok göz önünde olan noktalarını kullanarak insanların evlerinden çıkmadan biraz daha ferahlayabilecekleri ortam yaratmaya çalışıyoruz." dedi.

Küpçü, Kovid-19 döneminde bu anlayışla ortaya çıkardıkları bir projenin "2020-2021 yılı Avrupa Gayrimenkul Ödülleri"nde iç mimarlık alanında ödül aldığını söyledi.

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl değiştirdi?

"Gelişen talepler sektöre iş olarak dönecek" 

Pandemi döneminde  insanların iş ve yaşam alanlarının röntgenini çektiğini ifade eden Küpçü, bu durumun iç mimari sektörüne etkisine ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu: 

"Gelişen bu talep, özellikle Kovid-19 salgını dönemi sonrasında iç mimarlık sektörüne iş olarak geri dönecektir. Pandemiden sonra gelecek normalleşme sürecinde Türkiye'deki mimarlık firması sayısının gelen talebi karşılayamayacağını düşünüyorum."
 

Konutta trend değişti! Yaşam alanları yenileniyor!


Geri Dön