19 / 03 / 2024

Koronavirüse karşı siber ev!

Koronavirüse karşı siber ev!

Ünlü Rus mimar Wieszewski, insanları her türlü felaketten korumak amacıyla ‘siber ev' ismini verdiği bir sığınak tasarladı. Sığınak, ağır çelik ve homojen betondan yapılmış ve kurşun geçirmez cam ile yapıldı...



Dünyada koronavirüs kabusu devam ederken, ünlü Rus mimar Wieszewski, insanları her türlü felaketten korumak amacıyla dizayn edilmiş ‘siber ev’ ismini verdiği bir sığınak yaptı.

Time Türk'te yer alan habere göre; Wieszewski, 'sakinlerini ölümcül koronavirüsünden koruyabilecek' bir siber ev/sığınak yaptığını belirtiyor. 

Koronavirüse karşı siber ev!

Planı uygulamaya koyan Rusya'nın Modern House'daki baş mimarı Alex Wieszewski, insanları her türlü felaketten korumak amacıyla ‘siber ev' ismini verdiği bir sığınak tasarladı.

Bir dağın kenarındaki gölün kıyısına konumlandırılan siber ev, bin 370 metrekare.

Koronavirüse karşı siber ev!

Bir garaj ve bir ana ev olmak üzere iki binadan meydana gelen her bir parça, bulunduğu yerin doğal güzelliğini bozmamak için organik olarak arazi boyunca yerleştirilmiş.

Her seviye, peyzajın iç benzersiz manzaralarını sunan bir cam duvar ile kaplı şekilde tasarlanmış. 

Yapı eğimden aşağıya doğru giderken, iç mekanlar bir dizi teras ve yüzen bir güverte vasıtasıyla açık havaya çıkıyor.

Sakinleri herhangi bir tehlikeden korumak için yapılan siber ev, ağır çelik ve homojen betondan yapılmış ve kurşun geçirmez cam ile tasarlandı.

Siber evin, herhangi bir nükleer felaket ihtimaline karşı radyasyondan korunma sistemleri bulunuyor.

Garip bir şekilde tasarlanmış siber evin içindeki insanları, bütün dünyada 20 binden fazla insanı öldüren koronavirüsün patlak vermesi gibi bir pandemi riskinden koruduğu belirtiliyor.

Siber evin mimarı Alex Wieszewski, "Sadece ev güzel değil, aynı zamanda mümkün olduğunca güvenli, sakinlerini herhangi bir felaketten korumaya hazır” şeklinde konuştu. 

Özbekistan'da 10 bin yataklı karantina hastanesi inşa edildi!

Gazze'de 1000 karantina odası inşasında sona gelindi!

 


Geri Dön