26 / 04 / 2024

Koronavirüsle bungalov evlere talep arttı!

Koronavirüsle bungalov evlere talep arttı!

Olympos Village Hotel'in yanındaki alanda Hobbit Evleri açılıyor. İnşaat çalışmalarında sona yaklaşan, sedir ağacından yapılan 12 hobbit ev, 21 metrekare iç alan ve özel bahçe teraslı olarak tasarlandı...



Koronavirüs doğaya ve tatile özlemi artırırken daha izole ve bireysel konaklama tercihleri arttı. Olympos Village Hotel'in sahibi olan İbrahim ve Alpaslan Ünsal kardeşler, Olympos Village Hotel'in yanındaki alana Hobbit Evleri açacaklarını belirtti.

Koronavirüs doğaya ve tatile özlemi artırırken daha izole ve bireysel konaklama seçeneği sunan bungalovlara rağbet yükseldi. Sosyal mesafe ve izolasyonlu tatil isteyenlerin tercihi olan bungalovlar, turizmde yeni bir yatırım alanı olarak öne çıkacak gibi gözüküyor. Türkiye'de bungalov tatili deyince ilk akla gelen bölge olan Antalya Olimpos'ta geçen yıl kapılarını açan yeni bir bungalov konaklama merkezi olan Olympos Village Hotel'in sahibi İbrahim ve Alpaslan Ünsal kardeşler de bu talebin artacağını öngörerek yapmayı düşündükleri yeni yatırımı hızlandırmışlar. 

Para Dergisi’nden Özlem Kapar Bayburs'un öğrendiğine göre; Olympos Village Hotel'in yanındaki alana Hobbit Evleri açıyorlarmış. Hobbit Evleri, senaryosunu ünlü yazar Tolkien'in yazdığı, Peter Jackson tarafından sinemaya uyarlanan "Yüzüklerin Efendisi" ile "Hobbit" isimli filme konu olan cücelerin yaşadığı, tepeciklerin içine gömülerek inşa edilen küçük, yeşillikler ve ağaçlar içinde kaybolmuş evlere verilen isim. İnşaat çalışmalarında sona yaklaşan, sedir ağacından yapılan 12 hobbit ev, 21 metrekare iç alan ve özel bahçe teraslı imiş. 3.5 milyon TL yatırımla hayata geçecek Hobbit Evleri'nin sayısı gelecek üç yılda artacakmış. İbrahim Ünsal, pandemi nedeniyle çok talep aldıklarını, doğanın içinde bol oksijenli Olimpos'un yapısına çok uygun olan bu evlerin talebi daha da yükselteceğini söylüyormuş. Harika manzaralı 35 dönümde hizmet verecek bu işletmede tipki filmdeki gibi cüceler çalışacakmış. Çocuklu aileler için ideal olacağa benzeyen bu yeni yatırımın açılış tarihi 20 Temmuz olarak planlanmış.


Geri Dön