28 / 03 / 2024

Bungalov evlere yoğun talep!

Bungalov evlere yoğun talep!

Kiralık yazlıklar, çadır ve karavanlara artan ilginin yanı sıra yine müstakil yapıdaki bungalovlarda, bu yıl geçen sezona göre daha yüksek doluluk yaşanıyor. Pandemi sürecinde bungalov evlere talep arttı...



Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle izole tatil yapmak isteyen vatandaşlar, doğayla iç içe bungalov evlerin bulunduğu turizm tesislerine yoğun ilgi gösterdi.

Tüm dünyada alışkanlıkları değiştiren koronavirüs salgını, turizm sektöründe de tercihlerin farklılaşmasına sebep oldu. Anadolu Ajansı'ndan Yusuf Şahbaz'ın haberine göre; sosyal mesafenin kontrol altında tutulabildiği, tenha tesisler bu süreçte gözde oldu. Kiralık yazlıklar, çadır ve karavanlara artan ilginin yanı sıra yine müstakil yapıdaki bungalovlarda, bu yıl geçen sezona göre daha yüksek doluluk yaşanıyor.

- "Ortak klima yok, mesafe yeterli" 

Çeşme ilçesinde bulunan ve farklı mimarisiyle ön plana çıkan Vadi Alaçatı'nın işletmecisi Bülent Özcan, Kovid-19 sebebiyle ilginin arttığını belirtti. 

Telefonlarının artık daha çok çaldığını dile getiren Özcan, "Çünkü açık alandayız. Kapalı bir mekanımız yok. Odalarımız arasındaki mesafe de yeterli. Ortak klima da yok. İnsanlar nefes almak için böyle tesisleri tercih etmeye başladılar. Bu sene, geçen seneye göre daha yoğunuz" diye konuştu. 

Salgın sürecinde insanların doğaya karşı daha bilinçli hale geldiğine dikkat çeken Özcan, bunun daha da artması gerektiğini düşündüklerini de dile getirdi. 

- "İstanbul'da arayıp da bulamadığımız bir ortam"

Bungalov evlerde tatil yapmaya gelen Ozan Benlioğlu da eşi Belkıs Benlioğlu ile doğa ile iç içe bir tatil yapmak için yola çıktıklarını belirtti. 

İstanbul'da yaşadıklarını kaydeden Benlioğlu, "Kentin keşmekeşliğinden uzakta bir yer aradık. Burasının ekolojik bir alan olması da bizi cezbetti. Doğayla iç içe ağaç evlerde kalma fırsatı da var. İstanbul'da arayıp da bulamadığımız bir ortam. Binlerce kişinin aynı yerde kaldığı bir otel tercih etmektense burada izole bir tatil yapmak bizim için daha iyi oldu" şeklinde konuştu. 

Belkıs Benlioğlu da deniz tatili ve kalabalıktansa daha sakin bir yer olması sebebiyle bungalov tipi evleri bulunan tesise geldiklerini söyledi.

Tesisin agro-turizm imkanının bulunduğuna vurgu yapan Benlioğlu, dinlenmek için bu tarz tesislerin daha da etkili olduğunu düşündüğünü dile getirdi. 

- "Artık insanlar kalabalıklardan kaçıyor"

Tesiste tatil yapan bir başka misafir Can İnelli de Alaçatı'da yer alan tesisin kafalardaki Alaçatı imajından çok uzakta olduğunu vurguladı. 

Pandemi nedeniyle aralarında doğal mesafeyi barındıran bungalovlar ve ağaç evlerde tatil yapmayı tercih ettiğini aktaran İnelli, "Artık insanlar kalabalıklardan kaçıyor. Bence bu tarz daha izole, biraz daha doğa ile iç içe olan yerlere ilgi de her geçen gün artıyor" şeklinde konuştu.

Gece olunca gökyüzünü çok net bir şekilde gördüklerine değinen İnelli, "Tamamen şehir kaosundan uzak bir ortam. Benim çok hoşuma giden bir yer. Böyle bir tatil deneyimini tecrübe edilmeli" dedi. 

Ege kıyılarında sayıları hızla artan bungalovlarda tesis özelliklerine göre iki kişi gecelik 250 TL ile 700 TL arasında değişen fiyatlarla konaklanabiliyor.

Koronavirüsle bungalov evlere talep arttı!


Geri Dön