25 / 04 / 2024

Koronavirüsle köylere ilgi arttı!

Koronavirüsle köylere ilgi arttı!

Tüm dünyayı etkisi altın alan COVID-19 pandemisi ya da koronavirüs pandemisi, köylere ilgiyi artırdı.



Tüm dünyayı etkisi altın alan COVID-19 pandemisi ya da koronavirüs pandemisi, 1 Aralık 2019'da Çin'in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan'da ortaya çıkmış ve hıızla dünyaya yayılmaya başlamıştı. Türkiye’de ise ilk vaka Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020 tarihinde açıklanmıştı.

Koronavirüsle köylere ilgi arttı!

Kurumsal Office Gayrimenkul firmasının sahibi Emir Özcan Geçal yaptığı açıklamada. "Aradan geçen 13 aylık bir zaman diliminde, COVID-19 3. Dalga ile dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Buna bağlı olarak nüfusun yoğun olduğu büyükşehirlerde sıkışıp kalan vatandaşlar. Bir nebzede olsa, daha özgür ve rahat yaşamak için, köylere akın etmeye başladı.’’ diye konuştu.

Sözlerini şu şekilde sürdüren Geçal "83 Milyon Nüfuslu Türkiye’nin, 4/1 nin yaşadığı İstanbul ve Kocaeli ‘de yaşayan Yurttaşlar. Yaşanana bu sıkıntılı günlerde yönünü köylere çevirdi. Özellikle Kuzey Marmara Otoyolunun da açılmasıyla İstanbul Şile, Kocaeli’nin Gebze, Körfez, Derince, İzmit ve Kandıra ilçelerinin köylerine akın başladı.’’ diye konuştu.

Koronavirüsle köylere ilgi arttı!

E.Özcan Geçal "Sanayi bölgesi olan Kocaeli’nde yaşayan yatırımcılar, bundan önceki dönemlerde köylerden küçük çaplı yatırımlar yapmışlardı. Birçoğu, almış olduğu tarlalara, konteynır yada küçük yaşam alanları ile hafta sonlarını geçirebileceği yaşam alanlarını oluşturmuştu. Kuzey Marmara Otoyolunun açılması ve devamında Dünyayı etkisi altına alan Covid 19 Salgını ile İstanbul’da yaşayan yurttaşlar, köylere akın etmeye başladı. Gebze, Körfez, Derince, İzmit ve Kandıra köylerinde müstakil parseller şu anda metrekare fiyatı 40 TL İle 120 TL arasında satılıyor.’’ şeklinde konuştu.

 

Koronavirüs salgını karavan satışlarını patlattı!


Geri Dön