23 / 04 / 2024

Koronavirüste İstanbul'da mahsur kalan 855 Cezayirli otel ödemelerini yapmadan gitti!

Koronavirüste İstanbul'da mahsur kalan 855 Cezayirli otel ödemelerini yapmadan gitti!

Koronavirüs sürecinde İstanbul’da mahsur kalan 855 Cezayir vatandaşı, Cezayir’in Türkiye Büyükelçiliği’nin araya girmesiyle İstanbul’da 17 farklı otele gönderildi. Toplam 3 milyon 114 bin lira masraf oldu. 1 milyon 50 bin lira ödeme yapan elçilik geriye kalan parayı ödemeyince otel sahipleri mağdur



Koronavirüsün bütün dünyada hızla yayılmasıyla mart ayında yurtdışı uçuşları durduruldu. Uçuşların durdurulmasından sonra İstanbul’da kalan turist, öğrenci ve çalışanlardan meydana gelen Cezayir vatandaşları memleketlerine dönemedi. Kalacak yerleri olmayan 855 Cezayirli'nin iddiasına gönderilen Cezayir’in Türkiye Büyükelçiliği’nin araya girmesiyle İstanbul’da 17 farklı otele gönderildi.

37 gün otelde kalan Cezayir vatandaşları için toplam 3 milyon 114 bin lira maliyet oldu. 1 Milyon 50 bin lirası Cezayir’in Türkiye Büyükelçiliği tarafından ödeme yapıldı. Geriye kalan 2 milyon 64 bin lira için ödeme yapılmayınca Cezayir vatandaşlarının bir kısmının otelde konaklama işlemine sona gelindi. Geriye kalan paranın ödenmesi için otel sahipleri noter aracılığıyla büyükelçiliğe ihtarname gönderildi.

'Mağdur olduk'

Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre, otel ortaklarından Mehmet Saman, “Geriye kalan 2 milyon 64 bin liranın ödenmesi için mayıs ayından beri bekliyoruz. Beraber çalıştığımız otel ve firmalara ödeme yapamıyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Yasal işlem başlattıklarından bahseden otel firmasının avukatı Aziz Genç ise “Müvekkillerimiz gönül kardeşliği kapsamında İstanbul’da mahsur kalan Cezayir vatandaşlarına kapılarını açıp sözleşme yapmadan Cezayirli vatandaşları ağırlamıştır. Ancak paralarını alamadıkları için mağdur olmuşlardır” dedi.

Büyükelçilik: Ödeme için yetkili makamlardan izin bekliyoruz

Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Mourad Adjabi konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Cezayir Büyükelçiliği olarak bu ödeme sorununun çözüme kavuşması için çalışıyoruz. Büyükelçilik bu ödemeyi gerçekleştirmek için Cezayir’deki yetkili makamlardan izin bekliyor. Sadece bürokratik prosedür ve zorunlulukların yerine getirilmesinden kaynaklanan bir durum. Ve bu ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin karakterini her zaman belirleyen mükemmel kardeşlik ve işbirliği ilişkileri ruhuyla olacak."


Geri Dön