18 / 04 / 2024

Koronavirüsten kaçan Çinliler ülkemize geliyor!

Koronavirüsten kaçan Çinliler ülkemize geliyor!

Yeni tip koronavirüs salgını sonrasında  Çinliler'in ülkemize akını arttı. Nisan 2019'da 23 Çinli ev alırken, bu rakam geçtiğimiz ay 40'a ulaştı. 



Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgını piyasaları tamamen değiştirdi. Konut piyasasını derinden etkileyen koronavirüsün etkileri gün geçtikçe azalıyor. Virüs korkusu yaşayan Çinliler de virüsün diğer ülkelere göre daha az görüldüğü ve yeterli önlemlerin alındığı ülkemize akın ediyor.

Piyasalar hareketlendi

Çinlilerin Türkiye’ye ilgisi gayrimenkul piyasasını da hareketlendirdi. 3 yıl önce TUİK verilerinde ilk 10 içinde yer almasına karşın sonra frene basan Çinliler son dönemde yeniden alım için gaza bastı.

Koronavirüsten kaçan Çinliler ülkemize geliyor! 

İstanbul'a Çinli istilası

Özellikle İstanbul'a istila eden Çinliler, 4 koldan gayrimenkul sektöründe görüşmeler  yapıyor. Çinliler 100 bin doların altında evlerin vatandaşlık alabilmeleri için de 250 bin dolar üzerinden
gösterilmesini istiyor.

Konut alımını artıran tek ülke

TUİK Nisan ayı konut satış verileri değerlendirildiğinde, yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,8 azalarak 790 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Nisan 2020'de ilk sırayı 374 konut satışı ile İstanbul aldı.

Koronavirüsten kaçan Çinliler ülkemize geliyor!

Uyruklara göre en çok konut satışı yapılan ülkelere bakıldığında ise 2019 yılının Nisan ayı ile 2020 yılının Nisan ayı kıyaslandığında tek konut alımını artıran ülke Çin oldu. Nisan 2019'da 23 Çinli ev alırken, bu rakam geçtiğimiz ay 40'a ulaştı. 

Yabancılar Nisan'da en çok bu şehirlerden ev aldı!

Yabancılar koronavirüs dinlemedi! Nisan’da 790 konut aldı!

 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi. com


Geri Dön