18 / 04 / 2024

Koronavirüsten kaçan arsa alıyor!

Koronavirüsten kaçan arsa alıyor!

Koronavirüs sonrası arsa ve kırsal kesimlerden gayrimenkul satışlarında artış yaşandı. Didim Emlakport Gayrimenkul Kurucu Ortağı M. Salih Karababa, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük kentlerde yaşayanların daha kırsal kesimlerde bulunan arsa ve gayrimenkul alımlarına yöneldiğini belirtti...



Tüm dünyayı etkileyen ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi (salgın) olarak kabul edilen koronavirüs salgını hayatımızın tüm alanlarını etkiliyor.

Arsacıyız sitesinde yer alan habere göre; uzmanlar, koronavirüsün ne zaman tam olarak biteceği, hatta sona erip ermeyeceği tartışılırken büyük şehirlerde yaşayanlar kendilerini her an tehditte hissediyor. Sonuçlar ise şaşırtıcı: Şehir dışında arsa ve gayrimenkul alımları koronavirüs salgınında artış gösterdi.

Büyük kentlerden kırsal yerleşimlere

Didim Emlakport Gayrimenkul Kurucu Ortağı M. Salih Karababa konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karababa, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük kentlerde yaşayanların daha kırsal kesimlerdeki arsa ve gayrimenkul alımlarına yöneldiğini dile getirdi. 

Didim, Marmaris, Bodrum, Antalya gibi hem tarihi hem de doğasıyla öne çıkan bölgelerde özellikle arsa alımlarının sayısında çok fazla artış yaşandığını belirten Karababa, koronavirüsün risk grubunda olan aile büyüklerinin tehlikeden ve insan keşmekeşinden uzak, doğanın içerisinde yaşamasını isteyen bilinçli vatandaşların kırsal kesimlere gözlerini çevirdiğini ifade etti.

Arsa fiyatları hala uygun

Denize yakın, kırsal bölgelerde arsa ve gayrimenkul fiyatlarının hala uygun olduğuna dikkat çeken Karababa, talebe vurgu yaparak kısa bir süre içerisinde fiyatların artabileceğini bu sebeple de hem kârlı hem de sağlıklı bir yatırım yapmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmalarına yönelik tavsiye verdi.

Evden çalışmayla şehirler terk edilmeye başlandı

Büyük şehirlerde şu an için şehir dışına çıkma yasağı olsa da, arsa ve gayrimenkul alım-satımı sınır tanımıyor. Koronavirüs sebebiyle şirketlerin evden çalışma modeline geçtiklerini ve birçok firmanın evden çalışmaya bu süreç sonunda da devam kararı aldığına dikkat çeken Karababa, özellikle büyük şehirlerde doğup büyümüş beyaz yakalıların Ege kırsallarındaki arsalara yoğun talep gösterdiğini vurguluyor.

Bilinçli kuşaklar kırsala yöneliyor

Kendi ve çevrelerindekilerin sağlıklarını düşünen X ve Y kuşaklarının gereken bütün tedbirleri almak amacıyla ellerini taşın altına koyduklarını ve koronavirüsün artık bir 'yaşam hali'ne dönüştüğünün bilincinde olduklarını dile getiren Karababa, özellikle 65 yaş üzerindeki anne-babalarının veya anneanne-dedelerinin iyiliğini düşünen bu kuşakların aileleri için de denize yakın ve kırsal kesimlerde insan kalabalığından uzak bölgelere yöneldiklerini belirtiyor.

Koronavirüs arsa ve çiftlik arayışlarını artırdı! 

Koronavirüs müstakil evlere talebi artırdı!

Ege’ye talep arttı! Köylüler, arsalarını peş peşe satışa çıkardı!

Koronavirüs müstakil bahçeli villalara ilgiyi artırdı!


Geri Dön