16 / 04 / 2024

KOSBİ arıtma tesisine 1.5 milyon TL destek sağlanacak!

KOSBİ arıtma tesisine 1.5 milyon TL destek sağlanacak!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) bulunan 490 fabrikadan gelen evsel ve endüstriyel nitelikli atıkları deşarj edecek olan arıtma tesisisin 10 bin metreküplük ikinci etabının yapımı için düğmeye basıldı.



Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) bulunan 490 fabrikadan gelen evsel ve endüstriyel nitelikli atıkları deşarj edecek olan arıtma tesisisin 10 bin metreküplük ikinci etabının yapımı için düğmeye basıldı. İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban ile KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk inşaatına kısa süre içinde başlanacak arıtma tesisinin ikinci etabına 1.5 milyon liralık destek verecek protokolü imzaladı.

Merkezi Atıksu Arıtma Tesisleri'nin günlük 10 bin metreküp kapasiteyle çalıştığını dile getiren Porsuk, çevre duyarlılığı konusunda hassas olduklarını söyledi. 


Protokol yapıldı

Porsuk, "Bölge sanayisinin çevreyle uyumlu olarak büyümesi için çalışıyoruz. Bakanlık tarafından onaylanan Günlük 40 bin metreküp proje kapasiteli tesisin ilk etapta 10 bin metreküplük bölümünü hizmete açtık. Yapımına başlayacağımız ikinci 10 bin metreküplük tesisle birlikte günde 40 bin metreküplük hedefimize doğru bir adım daha atmış olacağız" dedi. Tesisle ilgili bilgiler veren Porsuk, Merkezi Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin günde 40 bin metreküp olarak projelendirildiğini belirterek, "110 firmanın fiziki bağlantısı yapıldı. İnşaatı 1. etap ile birlikte tamamlanan, ancak ekipman yatırımı yapılmayan 2. etap tesisin yatırımı için İZKA'dan destek almaya hak kazandık. 2. Etap tesisin 2015 yılında devreye alınmasını planlıyoruz" diye konuştu. Yılmazçoban ise kurum olarak bölge sanayisine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.


Yeni Asır


Geri Dön