25 / 04 / 2024

Köse İnşaat, Sivas'ı inşaat sektöründe büyütmeyi hedefliyor!

 Köse İnşaat, Sivas'ı inşaat sektöründe büyütmeyi hedefliyor!

Uzun yıllar Aydın başta olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde projeler yapan Köse İnşaat 2008’den bu yana memleketi Sivas’a özel konut projeleri üretiyor



Köse İnşaat olarak Sivas'ta konut projeleri hayata geçiriyorsunuz. Bu projelere geçmeden önce şirketiniz ve inşaat sektöründe daha önce gerçekleştirdiğiniz çalışmalar hakkında bilgi alabilir miyiz?


Köse İnşaat olarak inşaat sektöründe yaklaşık 25 yıllık geçmişe sahip bir şirketiz. Uzun yıllar Türkiye’nin farklı bölgelerinde projeler hayata geçirdik. Özellikle Aydın başta olmak üzere birçok ilde resmi taahhüt projeleri içerisinde yer aldık. Taahhüdünü almış olduğumuz her projeyi zamanında eksiksiz olarak teslim ettik. 2008 yılından itibaren ise memleketimiz olan Sivas’ta yatırım yapma kararı aldık. Geldiğimiz günden bu yana da Sivas halkının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak modern konut projeleri hayata geçirme amacı ile de çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.


Şu anda Sivas'ta devam eden projeleriniz neler?


Şu an Sivas’ın kent dokusuna katkı sağlayacak bir projenin yapımını devam ettiriyoruz. Çilem Dilek Evleri adını verdiğimiz projemizi Sivas’ın Alibaba bölgesinde yapıyoruz. Site konseptinde hayata geçirdiğimiz proje toplam 12 bloktan oluşuyor. Şu an biz 2 bloğun yapımını devam ettiriyoruz. Kaba inşaatını gerçekleştirdiğimiz iki bloğun teslimini birkaç ay içerisinde gerçekleştireceğiz.


Çilem Dilek Evler Projesi içerisinde toplam 145 adet konut yer alacak.

Proje içerisinde site sakinlerinin mutlu ve keyifli zamanlar geçirmesini sağlayacak her türlü sosyal ve sportif aktivite alanlarının olmasına özen gösterdik. Proje içerisinde yürüyüş parkurları, kamelyalar, çocuk oyun parkları, süs havuzları, spor sahaları gibi birçok alan yer alıyor. Site sakinleri boş zamanlarında, tatil günlerinde, site içerisinde dışarıya çıkma gereksinimi hissetmeden,tatil havasında zamanlarını geçirebilecekler.


Buradaki konutlarımız net 135 m2 kullanım alanına sahip.Gelen talebe göre de farklı metrekarelerde daire seçeneklerine projemiz içerisinde yer vereceğiz. Çilem Dilek Evleri projemizin ile ilgili çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Sivas halkı projemizi çok beğendi teveccüh gösterdi. Yine Sivas’ın Kılavuz Mahallesi’nde 40 konuttan oluşacak bir projeye daha başlayacağız. Temellerini bu yıl içerisinde atmayı planladığımız proje ile ilgili tüm hazırlıklarımız devam ediyor


Köse İnşaat'ın projelerine yaparken hassas olduğu konular neler?


Köse İnşaat olarak bizim inşaat üretim sürecinin her aşamasında birinci prensibimiz ve temel ilkemiz kalitedir. Bunun içerisinde kaliteli malzeme kullanımından tutun, kaliteli işçiliğe kadar her aşamada bizler kalite unsuruna büyük hassasiyet gösteriyoruz. Bizler yapmış olduğumuz işin bilincindeyiz. Yaptığımız evlerde insanlar yaşayacak, bizim insanımız her şeyin en iyisine layık, bundan dolayı da gerçekleştirdiğimiz her projede kaliteye önem veriyoruz. Kalitenin yanında güvenlik de bizim şirket olarak hassas davrandığımız konular arasında yer alıyor. Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor. Bu anlamda güvenli ve sağlam binaların yapılması çok önemli. Yapı denetim konusunda devletimizin yapmış olduğu çalışmalarda sektörün bu yönü ile zayıf kalan bir noktasını da kapamış oldu.



Sivas'a yapılan bu yatırımlar göçü önleme konusunda etkili olabilir mi?


Sivas ne yazık ki Türkiye’nin en fazla göç veren illeri arasında yer alıyor. Biz de bu kaderi paylaşanlardanız. Uzun yıllar Sivas’ın dışında birçok farklı ilde gurbetçilik yaptık. Sivas’ımızda iş imkânlarının düşük olması, yatırımların az olması gibi birçok sebepten dolayı Sivas halkı doğduğu toprakları doymak için terk ediyor. Bu tabii ki çok üzüntü verici bir durum. İnsanlar eşlerinden çocuklarından uzaklarda hayatlarını sürdürebilmek için çalışmak zorunda kalıyorlar. Sivas kalkınması için gerekli dinamiklere ve potansiyele sahip bir 11 sadece yatırımcısını bekliyor. Bizler Köse İnşaat olarak Sivas’taki bu sorunun çözümü içinde çaba harcıyoruz. Elimizden geldiği kadar yatırım gerçekleştirmek için çabalıyoruz. Bu anlamda da bütün projelerimizi Sivas’ta yapıp Sivas için katma değer yaratmak istiyoruz.


Sektörde kısa ve orta vadede ne gibi gelişmeler bekliyorsunuz?


İnşaat ekonomideki olumlu veya olumsuz gelişmelere çabuk reaksiyon gösteren bir sektör. Malum son yıllarda üst üste global krizler meydana geldi. Bu ortamda sektörümüz zaman zaman sıkıntılar yaşasa da genel itibari ile işler yolunda seyrediyor.


Son dönemlerde ülkemizde büyük bir krizin geleceği söylentisi her sektörde olduğu gibi geçici sıkıntılar oluşturdu. Bu söylentiler neticesinde insanlar ihtiyaçlarını erteleyebiliyor.


Ama hükümetin bu söylentiler karşısındaki duruşu ve olası kriz ihtimalini iyi bir şekilde yönetmesi ile sektör derin sıkıntılara girmiyor. Son 10 yılda sektör hükümetin sağladığı bu güven ortamından yararlanarak sıçrama yaptı. Bu nedenle 2012’de de büyümenin yavaş da olsa süreceği kanısındayım.


Hedefleriniz nedir?


Sivas’ta inşaat sektöründeki yakalamış olduğumuz ivmeyi sürekli olarak büyüterek sürdürmeyi hedefliyoruz. Konut projelerimize ağırlık vereceğiz. Bu anlamda arsa stoklarımızı genişletiyoruz. Kent merkezindeki projelerin yanında yine merkeze yakın daha geniş arsalarda daha büyük çaplı konut projelerine hız vereceğiz. Şu an farklı sektörlere girmek gibi bir gayemiz yok ama Sivas gerek maden gerekse tarım sektörlerinde büyük bir potansiyele sahip. Bu alanda ilerleyen dönemlerde istihdam yaratmak katma değer oluşturmak amacı ile de yatırımlar gerçekleştirebiliriz. 

İŞ&YAŞAM


Geri Dön