19 / 04 / 2024

Koton 2018 yılında 700 mağazaya ulaşmayı hedefliyor!

Koton 2018 yılında 700 mağazaya ulaşmayı hedefliyor!

Koton, bu yıl için yüzde 55 büyüme ile 3 milyar TL ciro hedefi koydu. Firmanın yeni hedefi 30’uncu yılı olan 2018 yılında 700 mağazaya ve 5.5 milyar TL’lik ciroya ulaşmak olarak belirlendi.



Dilek Hanif tasarımlarını uygun fiyatlara moda severlere sunan Koton, bu işbirliğini dördüncü sezona taşıyor. Bu yıl Dilek Hanif’in koleksiyonunda 100 bin parçalık satışa ulaşan Koton’un Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, satışlarının yarısını Anadolu’da yaptıklarını söyledi.


Ünlü modacı Dilek Hanif ile Koton’un işbirliği yeni koleksiyonlarla devam ediyor. Dilek Hanif ile Koton’un işbirliği dördüncü sezona hazırlanıyor. 35 parçadan oluşan Dilek Hanif for Koton 2016 Koleksiyonu yılbaşından bu yana 100 bin adetlik satış rakamına ulaşılırken kış koleksiyonu da hazırlandı.


Yaz döneminde arttı


Ulaşılabilir fiyatlara sunulan koleksiyonun büyük ilgi gördüğünü söyleyen Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz,  koleksiyonla ulaşılabilir lüksü müşterilerin beğenisine sunduklarını söyledi. Yılmaz, “Her zaman önceliğimiz ulaşılabilir olmaktı. Bundan hiçbir zaman ödün vermedik. Modanın demokratikleşmesini, yükselen trendleri müşterilerimizin ihtiyaçlarıyla doğru bir şekilde harmanladık. Bunun da meyvelerini aldık. Özellikle yaz dönemi satışlar yükseldi. Mezuniyet törenleri, nişan ve düğünlerin de katkısı büyük oldu” diye konuştu.


Koleksiyon satışlarının yarısınnın Anadolu’da gerçekleştiğini kaydeden Gülden Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:


7 ülkede satılıyor


 “Adana’dan Hatay’a, Gaziantep’ten Konya’ya kadar birçok şehre Dilek Hanif tasarımlarını ulaşılabilir fiyatlarla taşıdık. Bu sezon da yine çok güçlü bir koleksiyon ile müşterilerimizle buluşacağız ve hedefimiz aynı başarıyı yurt dışı mağazalarımızda da yakalamak olacak. Koleksiyonumuzu Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında Fas, Fransa, Gürcistan, Kazakistan, Romanya, Rusya ve Sırbistan olmak üzere 7 ülkede, 33 mağazada satıyoruz. Globalleşme yolunda çok emin adımlar atarak ilerliyoruz ve Dilek Hanif for Koton Koleksiyonu’muz da dünyanın Koton markasını en doğru şekilde tanımasını sağlayacak özel koleksiyonlarımızdan biri.”


Hedef 30’uncu yılda 5.5 milyar TL ciro


2015’i 2 milyar TL ciroyla kapatan Koton, bu yıl için yüzde 55 büyüme ile 3 milyar TL ciro hedefi koydu. Söz konusu dönemde çalışan sayısının 8 bin 500’den 12 bine çıkması öngörülürken bir diğer hedef Koton’un 30’uncu yılı olan 2018 yılında 700 mağazaya ve 5.5 milyar TL’lik ciroya ulaşmak olarak belirlendi.


Geniş kitleyle tanıştı


Dilek Hanif, daha önce işbirliği ile ilgili yaptığı açıklamada “Ulaşılabilir fiyatlara, uygun lokasyonlarda moda severler ile tasarımlarımı buluşturma şansını yakaladığım bu özel proje, benim kariyerimde çok önemli bir yere sahip” dedi. Koton ile işbirliği sayesinde tasarımlarını daha geniş bir kitle ile tanıştırdığını anlatan Hanif, şöyle devam etti: “Koleksiyonun Anadolu’da elde ettiği başarı düşünüldüğünde her iki taraf için de memnuniyet verici sonuçlar elde ettik. Şimdi bu sezon da daha genç bir kitleyi hedefleyerek tasarımlarımızı hayata geçiriyoruz ve daha çok kişiye ulaşmak istiyoruz.”


Vatan


Geri Dön