26 / 04 / 2024

KOÜ Teknopark’ın ek binasının inşaatı durdu!

KOÜ Teknopark’ın ek binasının inşaatı durdu!

Kocaeli Üniversitesi Teknopark’ın kapasitesini 5 katına çıkarmak için yaklaşık üç yıl önce ihale edilen ek bina inşaatı ihalesi tamamen durdu.



Kocaeli Üniversitesi Teknopark’ın kapasitesini yaklaşık 5 kat artırmak amacıyla yaklaşık üç yıl önce ihale
edilen ek bina inşaatı ihalesi tamamen durdu.

SU BASIYORDU

En Kocaeli'den Furkan Çalışkan'ın haberine göre; Başiskele sınırlarında bulunan Yeniköy’de, The Ness Otel’in hemen yanındaki mevcut ana binası hem yetersizdi, hem de sadece yağmur basmalarıyla gündeme geliyordu. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve ihtiyaçları gidermek için bölgenin arkasındaki boş alanda toplam 4 bloktan meydana gelecek büyük bir ek bina inşaatı için ihaleye çıkıldı.

ÜÇ YIL ÖNCE BAŞLADI

Recep Ekşi'nin şirketi Yavuz Dekorasyonun 2017'de aldığı ihale ilk yıl normal hızda gerçekleştirildi. Hafriyat çalışmalarına başlandı ve temeli atıldı. Ancak 2018'de yaşanan döviz krizi nedeniyle inşaat maliyetleri inanılmaz artınca, çalışmalar iyiden iyiye yavaşladı. Ekşi’nin firması,  geçen yıl neredeyse tek çivinin çakılmadığı projeden ayrılmak zorunda kaldığını ifade etti.

HÜLAGÜ: YENİ İHALE YAPACAĞIZ

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, maliyetlerde meydana gelen büyük artışın sıkıntıyı artırdığından bahsetti. Hülagü, “Yeniden ihaleye çıkacağız. Ancak fiyatlar çok arttı. Mesela 4 bloktan iki bloğun kabası gitmişti. Daha hiç başlanmayan bloklardan sadece birini yapmak için 35 milyon civarında bir paraya ihtiyacımız var.

BÜTÇE İSTİYORUZ

İki bloğa hiç başlanmadı. İki blok da kaba halde. Gereken miktarı siz düşünün. Bu nedenle bütçe istiyoruz. İlgili kurum ve bakanlıklarla görüşüyoruz. İnşallah ilk fırsatta yeniden ihaleye çıkacağız” açıklamasında bulundu. 
 


Geri Dön