25 / 04 / 2024

Mustafa Varank: Adana'daki teknoparkın inşaat işleri hızlanmalı!

Mustafa Varank: Adana'daki teknoparkın inşaat işleri hızlanmalı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, Adana'daki teknoparkın inşaat işlerinin hızlanması gerektiğini söyledi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, video konferans yöntemiyle yapılan  Adana  İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tüm katılımcıların geçmiş bayramını tebrik eden Varank, hayatı artık karantina ve sosyal mesafe gibi kavramların yönettiğini bu yüzden bayramı biraz buruk geçirdiklerini belirtti.

Petro-kimya ve kimya sektöründe Adana'yı güçlendirecek bir diğer projenin de Teknokent'e kuracakları Kimya Vadisi olacağını dile getiren Varank, şunları söyledi:

"Bu merkezde, katma değeri yüksek kimyasal maddeler belirlenecek. Bu maddelerin üretim teknolojisi geliştirilecek ve fizibilitesi yapılan kimyasallar girişimcilerin ve sanayicilerin bilgisine sunulacak. Mevcut durumda laboratuvar cihazlarının büyük kısmını tedarik ettik. Ekipmanların tümü tamamlandığında merkezi açacağız. Gerek Ceyhan gerekse Kimya Vadisiyle birlikte Adana, kimya sektöründe yerlileşmenin ana merkezlerinden biri olacak. İlimizde girişimciliğin ve inovatif faaliyetlerin geliştirilmesini de çok önemsiyoruz. Çukurova Teknopark’a bugüne kadar 25 milyon lira hibe verdik. Son 2 senedir teknoparka ödenek ayırıyoruz ancak inşaat işlerinin hızlanması gerekiyor. Teknopark kampüsündeki Girişimcilik Merkezi de bakanlığımız destekleriyle kuruldu. Burada girişimciler için ofis ve ortak çalışma alanlarının yanı sıra video ve animasyon teknolojilerini geliştirmeye yönelik teknik altyapılar da olacak. Gençlerimiz burada mentörlerle bir araya gelecek ve yeni fikirlerini hayata geçirirken danışmanlık destekleri alacak. Geleceğin teknoloji yıldızları için kurduğumuz Deneyap Teknoloji Atölyesi, Kovid-19 süresince kapalıydı. Merkez açıldığında elektronik programlama ve nesnelerin interneti dersleriyle tekrar faaliyetlerine başlayacak."

 

Girişimciler düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor!


Geri Dön