26 / 04 / 2024

Kovid-19 talebi! Fiyatları 2 bin TL ile 12 bin TL arasında!

Kovid-19 talebi! Fiyatları 2 bin TL ile 12 bin TL arasında!

Yılbaşında 4 gün sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamasıyla beraber İçişleri Bakanlığı’nın otellerde yemekli ve müzikli programları yasaklaması, tatil planlarını bungalov evlere yöneltti. Airbnb’de dağ evleri ve villaların fiyatları 4 gece için; 2 bin TL ile 12 bin TL arasında.



Yılbaşında 4 gün sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamasıyla beraber İçişleri Bakanlığı’nın otellerde yemekli ve müzikli programları yasaklaması, tatil planlarını bungalov evlere yöneltti. Neredekal verilerine göre, otellerin rezervasyonları geçen yıla oranla yüzde 50 azalırken, bungalov odalara talep katlanıyor. 

Neredekalcom Genel Müdür Yardımcısı Özkan Özbaş, Kovid-19 salgını sebebiyle zor bir dönemden geçen turizm sektörünün, yılbaşı programlarını fırsata dönüştürmeye çalıştığını belirtti. Dünya'dan Selenay Yağcı'nın haberine göre; tatilcilere farklı konseptlerde yılbaşı kutlaması sunan otellerin rezervasyonlarında geçen yıla oranla yüzde 50 düşüş kaydedildiğini belirten Özbaş, dört günlük kısıtlamanın açıklanmasının ardından rezervasyon talebinin yüzde 25 arttığını söyledi.

Kovid-19 talebi! Fiyatları 2 bin TL ile 12 bin TL arasında!

Şirket verilerine göre, Ağva, Sapanca, Antalya, Abant bölgelerindeki otellerde en çok bungalov odalara talep var. Airbnb’de yılbaşı için uygunlukları tükenmeye başlayan dağ evleri ve villaların fiyatları 4 gece için; 2 bin TL ile 12 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Otel rezervasyonu olanlara yasak muafiyeti sağlanmasına rağmen, birçok şirket yılbaşı yerine hafta sonu paketleri satıyor.

Tek gecelik talepler de var

Sianji Well-Being Resort Kaplıca Bodrum Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, şu anda yüzde 20 olan doluluklarının yılbaşında yüzde 50’ye ulaşabileceğine dikkat çekti. Son günlerde talebin arttığını vurgulayan Çakır, “Özellikle tek gecelik rezervasyonlarda ciddi artış var. İnsanlar 4 gün evde kalmaktansa, Bodrum’da otelde tatil yapmayı tercih ediyor. Yılbaşına doğru artış olacaktır. Doluluk oranının yüzde 50’lere çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kovid-19 talebi! Fiyatları 2 bin TL ile 12 bin TL arasında!

Butik tatil tercih ediliyor

Kaz dağlarında bulunan Glamping’in sahibi Turgay Güner, bu yıl tatil alışkanlıklarının değiştiğini ve bunun yılbaşını da etkilediğini belirtti. Güner, “Soğuk da olsa 3-5 arkadaş toplanıp gelme planları yapıyor. Sakin ve butik eğlence, bir arada geçirme fırsatı olarak değerlendirilecek. Bu yıl çok şey atlatıldı, insanların buna ihtiyacı olduğu anlaşılıyor” dedi. 

Sakarya’da Ağaç Ev bungalov işletmecisi Gündüz Yayan “Bu yıl dağ evleri, ahşap bungalovlar çok tercih ediliyor. Biraz kar görme hevesiyle Sakarya ve Abant bölgeleri yılbaşında popüler” şeklinde konuştu.

Yılbaşında Bodrum’a akın var, kiralık villalar da doldu

Tatilcilerin özellikle Bodrum’a ilgisinin büyük olduğuna vurgu yapan Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, “Yılbaşında 5 yıldızlı oteller rezervasyonlarını doldurmaya başladı. Otellerde eğlence düzenlenmeyecek ancak, yılbaşı gecesi yemeği ve otel olanakları cazip geliyor” diye konuştu. Yılbaşı sebebiyle yazlıklarına geri dönenlerin de olduğunu söyleyen Alp, kiralık villalara da ilginin arttığına dikkat çekerek “Yılbaşında ev kiralamak isteyen birçok insan var. Boş yazlıklar ve haftalık kiralanan villalarda yer bulmak şu an çok zor. Bu villaların ücretleri birkaç hafta öncesine göre ikiye katlandı” açıklamasında bulundu.

Elite World Otelleri CEO’su Eyüp Babür, karantina ve müzik yasağı sonrasında iptal yaşanmadığını belirterek, “Dolulukların geçen yıla kıyasla daha düşük seviyelerde. Ancak Sapanca’da doluluklar yüzde 50” dedi.

Kovid-19 talebi! Fiyatları 2 bin TL ile 12 bin TL arasında!

Yılbaşı otellerde sakin geçecek

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin ise, şöyle konuştu:

“Yılbaşı dönemi ne kadar sakin geçerse geçsin, konaklama sektörü misafirleri için rutin faaliyetlerine devam edecek. ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ esasları doğrultusunda sadece otellerde konaklayan misafirler için yemek servisi yapılabiliyor. Yabancı turist trafiğinde çok az da olsa bir talep canlanması bekliyorduk ancak Avrupa’da mutasyona uğramış COVID-19 haberleri ve alınan yeni tedbirler nedeniyle gelen son hava trafiği kapatmalarıyla bu artışın da gerçekleşmesini beklemiyoruz. Türkiye’de de oteller bu yılbaşı belki de tarihin en sakin yılbaşı akşamını geçirecek.”

Koronavirüs salgınında villa turizmine talep arttı!

Sayfiyelere göç arttı, fiyatlar katlandı!


Geri Dön